Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti chefa kuhinje zlata vrijedni

Kako biti kreativan i kombinirati nespojive sastojke, tajne je otkrio poznati chef lošinjskog restorana

Kruno Galjar
28.06.2024.
u 10:00

Da je kuhinja mjesto na kojem ne nastaje samo hrana, nego prava umjetnost – svi već znamo. To su potvrdili i profesionalni kuhari koji iznova uspijevaju oduševiti svojim kreativnim pristupom, spajanjem naizgled nespojivih okusa, boja i tekstura. Sve proizlazi iz kreativnosti koja je krucijalni element 'umjetnina' koje proizlaze iz kuhinje. No, kako biti kreativan i istovremeno pripremiti jelo koje oduševljava okusne pupoljke?

Ako se pita Orhana Cakiroglua, turskog velemajstora u japansko kulinarsko umijeće koji je radio u jednom od najpoznatijih i nagrađivanijih svjetskih restorana, kao što su Zuma i Hakkasan, a danas svoje goste oduševljava u restoranu „Matsunoki“ na Malom Lošinju, nema tu puno filozofije. Ključ je, kaže, u kombinaciji kvalitetnih namirnica.

- Volim zajedno kombinirati elemente otočne kuhinje i japanske kuhinje te ih spajati u novi stil moderne japanske kuhinje – ukazuje chef Cakiroglu.

Restoran nudi tradicionalnu japansku kuhinju koja kombinira autohtonu japansku hranu sa svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog organskog uzgoja.

Tijekom sezone, ističe kako radi na novim jelima, poslužuje ih gostima i zatim prikuplja povratne informacije. Ako su povratne informacije dobre, jelo sljedeće godine uvrštava u svoj jelovnik. Ako pak kritike nisu bile zadovoljavajuće, svaki tjedan mijenja neke elemente i poslužuje gostima kako bi dobio nove informacije. Uvijek isprobava nešto novo i to je, poentira, glavna odlika kreativnih kuhara.

A koje je još tajne kreativnih kuhara otkrio poznati chef lošinjskog restorana „Matsunoki“, pogledajte u videu:

Sadržaj nastao u suradnji s Jadranka turizam. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije