Mango mnogi vole zbog njegovog sočnog i slatkog okusa, no često ga može biti teško izrezati oko velike, ravne koštice. Zato donosimo tri najbolje metode za ravnomjerno rezanje manga, kako biste svaki put dobili savršene kriške; a sve što vam je potrebno su nož i daska, piše Express.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Za prvu metodu trebate čvrsti, zreli mango pa pazite da nije previše kašast ili prezrio. Počnite tako da ga stavite uspravno na dasku za rezanje, da je kraj stabljike okrenut prema gore. Nožem odrežite stranice manga, tako da ostavite mali prostor s lijeve i desne strane stabljike. Na kraju biste trebali dobiti tri dijela, dvije polovice i srednji dio koji sadrži košticu. Zatim režite vertikalne i vodoravne linije preko polovica manga bez da režete kožicu. Odvojite meso od kože prstima..
Druga metoda traži da se prvo pomoću nožića za guljenje povrća ukloni kožica voća. Držite mango uspravno i zarežite jednu stranu koštice. Narezanu polovicu ravno stavite na dasku za rezanje i napravite tanke, ujednačene ploške po širini zaobljene polovice voća. Ponovite na drugoj strani koštice, a drugu polovicu narežite na trake slične veličine.
Trećom metodom postići ćete fine komadiće manga savršene za jelo ili dekoraciju. Započnite rezanjem manga s obje strane koštice i rezanjem svake polovice na tanke kriške kako biste stvorili komadiće u obliku polumjeseca. Složite male kriške u hrpe i izrežite na sitne i tanke ploške. Na kraju ćete dobiti tanke trakice nalik na niti kojima možete ukrasiti deserte i voćne salate.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!