Zamrzavanje hrane odlična je opcija, ali nije uvijek dobro potpuno se oslanjati na to jer, ma koliko je dobro zamrzivač čuvao, hrana ne bi u njemu trebala stajati predugo, a za jednu namirnicu se vječno vode rasprave koliko može stajati. Riječ je o piletini.
Prema U.S. Department od Agriculture (USDA), sirova piletina u hladnjaku ne bi trebala stajati dulje od 2 dana – isto vrijedi i za puretinu. Kada je termički obrađena, može stajati jedan dan dulje. Za bilo koji dulji period od toga trebalo bi je zamrznuti, a ondje može, kažu iz USDA, stajati i do godinu dana ako je sirova, a do 6 mjeseci ako je termički obrađena.
Smije li se piletina više puta podgrijavati? Provjerite što kažu stručnjaci
Sirovu piletinu treba čuvati u originalnom pakiranju i zamotanu u jedan sloj aluminijske folije kako ne bi dolazila u kontakt sa zrakom, a možete je i prebaciti u vrećice sa zamrzavanje, samo budite oprezni i ispustite sav zrak prije nego što je zavežete, prenosi Woman's Day.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....