U Vrsima je sve uz more, kako i neće kad je obala vrtoglavo dugačka, pa je lako pronaći baš svoje mjesto. Domaći preporučuju odlazak u konobu Mate, ponos je ovog kraja.
Cijene nisu pretjerane, recimo carpaccio od hobotnice 12,50 eura, crni rižoto od sipa 13,50 eura, jedu se i janjeći kotleti sa žara, T-Bon odresci, goveđe tagliate, paški sir. Peku i pizze. Ipak, forte im je riba. Brancini, orade, tuna, kovač... I domaći sami love ribu, ovdje u Ninskom zaljevu.
Za dvoje reportera ručak - svinjski file u umaku i ramstek sa žara, uz mineralnu i sok - 46,50 eura, odnosno ravno 350 kuna. U Mati, tko god je bio u Vrsima, navratio je. Tko još nije, bude. Simbol je mjesta...
>> VIDEO Turistička patrola - Vrsi Mulo
Izbor i kvaliteta jela: 44 (do 50 bodova)
Izbor i ponuda pića: 12 (do 15 bodova)
Posluga i ljubaznost: 8 (do 10 bodova)
Dojmovi i prostor: 16 (do 20 bodova)
Ukupnost ponude: 4 (do 5 bodova)
Ukupno: 84