Pečeni krumpir čini se super lakim za napraviti, no to nije uvijek tako jednostavno. Sav maslac i kiselo vrhnje na svijetu ne mogu popraviti suhi i bezukusni krumpir. Međutim, postoji nekoliko trikova za postizanje savršeno mekanog i pahuljastog krumpira s hrskavom, slanom korom. Ukoliko nikako ne uspijevate pripremiti krumpir tako da njegova kora bude savršeno pečena, ovaj trik će vam pomoći, piše The Kitchn.
Vjerojatno najprije pomislite da problem može biti do vaše pećnice ili da ga niste dovoljno pekli. No, britanski kuhari otkrili su u čemu je tajna kvalitetno pečenog krumpira. Naime, nakon što krumpir ogulite i narežete, stavite da ga da se kuha. Nakon otprilike 15 minuta u lonac dodajte žlicu octa i ostavite da se kuha još 15 minuta.
VEZANI ČLANCI:
Zatim ga procijedite, sačekajte da se ohladi pa prebacite u tavu. Dodajte malo ulja, mljeveni bijeli luk i začine po želji. Dobro promiješajte i pecite na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatnu boju. To je to!
Također, jedan od savjeta je da uvijek birate čvršće sorte koje se pri kuhanju ne raskuhavaju, primjerice, Jaerla ili MonaLisa. Osim toga, pripazite da ploške krumpira ne naguravate u tavi jer inače neće biti hrskavi.
Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!
Koliko su napuhali cijene hrane a posljedično nestašicama i samog krumpira, sad dali zbog loše godine ili umjetno napuhavanje cijena, izgledno je da ćemo i jesti samu koru, a hoće li ona biti hrskava kao iz recepta - ostaje nam za vidjeti!