Napraviti savršenu puricu za Božić nije lako. No, mnogi problemi s puretinom s kojima se ljudi susreću su u pripremi, a ne u samom mesu. Dobro je pripremite i vaša će purica biti sočna i puna okusa – ne suha.
Međutim, kako napraviti puricu na način koji zadržava vlagu i maksimizira okus? Britanski portal Metro zamolio je kuharicu Stacie Stewart da podijeli svoje najbolje savjete za savršenu puricu.
Pravilna temperatura
Purica se treba peći na 183°C većinu vremena, a zatim povećati temperaturu na 220°C zadnjih 30 minuta. Ovo daje hrskavu kožu, ali nije dovoljno dugo da se puretina osuši. Također je savršena temperatura za hrskave pečene krumpire.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Kupujte svježe purice
Stacie kaže da je potrebno naručiti svježu puretinu u mesnici ili supermarketu. Možete ih pitati kada imaju isporuku te osigurati da ćete dobiti samo najbolje meso.
Provjerite je li gotova
To možete učiniti tako da ubodete ražanj u but - ako su sokovi bistri, purica je gotova. Ako su sokovi ružičasti, vratite puricu na još 15-30 minuta.
Ostavite da se 'odmori'
Ovo je ključna faza koju mnogi ljudi preskaču. Puricu lagano prekrijte folijom i čistim papirnatim ručnicima da zadrži toplinu. Može stajati dva sata i još uvijek biti vruća kada je prerezana. Odmaranje je neophodno.
Režite s jedne strane
Da biste izrezali veliku pticu, jednostavno skinite jednu nogu prepolovite je. Izrežite meso s buta, narežite but. Odrežite krilo - što bliže prsima - i narežite meso prsa dijagonalno.
Lud je za Božićem, pa je okitio kuću s 30.000 lampica: "Samo želim usrećiti ljude"