Martinova torta, Medvedgradska, Legenda o jeseni, Crna kraljica. Imena su to torti koje su zauzele mjesto u staklenoj vitrini kultne slastičarnice Orijent, gdje su se poigrali jesenskim plodovima i od njih kreirali jesensku ponudu slastica.
Ovogodišnje slatke delikatese obogaćene su sastojcima koji podsjećaju na šarene jesenske pejzaže, kestenima, jabukama, šljivama, maku, čokoladi, karameli i cimetu. Osim torti, u ponudu su se vratili i kolači Kesten Nutty, Kesten rolada i Maron, a tu je i klasik, kesten pire sa šlagom, jedan od najomiljenijih jesenskih deserta koji već nekoliko desetljeća slovi kao kralj jesenske sezone.
No, uz slastice koje su kupci već imali prilike probati, iz Orijentove radionice, s originalnim potpisom stiže White Queen, torta koja je spoj kestena, bijele čokolade, mandarine i cvijeta lipe. Raskošna i kremasta elegancija na tanjuru dolazi u obliku Ferrero torte, napravljene od lješnjaka, čokolade i mekog sočnog biskvita.
Na meniju, kao novitet, našao se i kolač s jabukama i cimetom - neizostavnom kombinacijom kojom se dvije jesenske namirnice stapaju u harmoniju okusa. Jabuke s cimetom u prhkoj košarici, na kojoj je kupola i mousse od karamele s insertom od jabuka kuhanih u soku od naranče, zasigurno će postati novi klasik u kojemu će uživati zaljubljenici u dobar desert.