Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Lana Banely: Uopće se ne bojim tridesetih godina!

Lana Banely
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/11
22.03.2015.
u 12:00

Lijepoj voditeljici i novinarki dani su ispunjeni poslom na koji se vratila i brigom za sinčića Adriana. Otkriva kako je upravo uz njega naučila biti praktična i brza, pa i dalje izgleda besprijekorno

Kako raditi, biti mama, voditi brigu o kući i pronaći slobodno vrijeme za sebe? Sve je stvar dobre organizacije, rekla bi lijepa HTV-ova novinarka i voditeljica Lana Banely koja je pravi primjer uspješne mlade žene. Iako neurednog radnog vremena, priznaje kako ne može bez svog posla na koji se nedavno vratila i tome se silno veselila.

– Nisam tip osobe koja je vezana isključivo za kuću i jako me veselio povratak na moje staro radno mjesto što mi je pomalo nedostajalo – kaže 29-godišnja Lana.

Trčanje za sinčićem

Posljednje mjesece porodiljnog dopusta provela je trčeći za sinčićem Adrianom koji je prohodao već sa osam i pol mjeseci. – U početku nam je trebalo vremena da se naviknemo, ali sve je to bilo podnošljivo. Sada spava cijelu noć, a, zahvaljujući dobroj organizaciji, brzo i jednostavno sam se vratila i na posao. Adriano ima 13 mjeseci i jako je živahno dijete. Stalno je u nekom pokretu i tako je otkad je prohodao, što je bilo relativno rano. On je na neki način i zaslužan što nemam problema s viškom kilograma jer je vrlo aktivno dijete koje nije mirno niti minutu – s puno ljubavi otkriva lijepa voditeljica te kaže kako se u trudnoći udebljala 13 kilograma:

– Vitku liniju ekspresno sam vratila bez ikakvih dijeta u samo dva mjeseca nakon poroda. Inače, jedem apsolutno sve i, nasreću, nemam problema s kilažom jer ništa se ne prima na mene. Jedem zdravo i domaće, ali volim otići i u McDonald's i nemam grižnju savjesti zbog toga – kaže Lana.

Moja njega je jednostavna

Iako je mnogi znaju i po njezinoj uspješnoj sportskoj karijeri tekvondašice, danas vrlo malo vremena pronalazi za vježbanje:

– Voljela bih više vježbati, ali to uz moj posao i malo dijete nije moguće. No, zato je Adriano i svakodnevno trčanje za njim moja "tjelovježba".

Kada je riječ o svakodnevnoj njezi, Lana kaže da je vrlo jednostavna osoba, a uz nju su uvijek proizvodi poput kreme od propolisa i maslinovog ulja koji joj pomažu u njegovanju kose i kože.

– Nemam velikih problema s kožom i nisam od žena koje u kupaonici imaju 100 vrsta krema i drugih kozmetičkih preparata. Jednostavna sam osoba, a takva je i moja njega. Ujutro stavim omiljenu kremu od propolisa i spremna sam za nastavak dana. Uz malo dijete naučila sam biti brza i praktična – ističe Lana.

Svojoj obitelji kuha kad god u gustom rasporedu pronađe vremena.

– Volim kuhati i kuham kad god stignem. Trudim se barem tri puta tjedno skuhati domaću juhu, goveđu ili pileću, i želim da i moje dijete jede zdravo. Kad ne stignem ja, onda kuha mama, ali u svakom slučaju jedemo domaće!

Opuštam se na kauču

Iako joj je opuštanje vrlo važno, slobodno vrijeme ne gubi na kozmetičke i frizerske salone.

– Ritual mog opuštanja počinje iza 20 sati. Uglavnom na kauču uz čašu crnog vina. To je moja najbolja metoda odmaranja nakon cjelodnevnog pokreta. S obzirom da se bliži tridesetima pitamo je razmišlja li puno o godinama?

– Ne bojim se tridesetih. Što sam starija, to sam sigurnija u sebe, zrelija, sretnija i ispunjenija... Puno sam više i duhovno ispunjena. Sve to dolazi s godinama i nekakvim iskustvom. Ako će mi ići taj trend iz godine u godinu da se sve bolje osjećam onda jedva čekam tridesete. Dobrodošle!

Iako se, kako kaže, odlično snašla u ulozi mame i supruge te u novim okolnostima obiteljskog života, na dolazak drugog djeteta želi pričekati.

– Razmišljam o drugom djetetu, pa čak i o trećem! No, napravila bih razliku drugi put. Vidim koliko sam potrebna tom malom biću kao mama i voljela bih mu pružiti svu pažnju, zato sve u svoje vrijeme...

>>Lana Banely otkrila kako se snalazi u ulozi mame i supruge

 

Komentara 3

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
12:58 23.03.2015.

Ne boji se 30-tih ?!? Kako je to moguće?! BU-HA-HA

Avatar MissDaisy
MissDaisy
14:07 22.03.2015.

da , da sve je stvar dobre organizacije... i vjerovatno bogate logistike koju ima oko sebe, ali ne spominje :)

EV
evon22
13:05 23.03.2015.

ja se bojim 30-ih. Hitler, Tito, Staljin, velika depresija, pripreme za rat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije