Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZOVAC, MINERALI IZ PANONSKOG MORA

Ljekovita topla voda s tri puta više soli od morske

25.10.2019.
u 10:00

Prosječan boravak u toplicama traje 15 dana. Domaćih je gostiju 80 posto

Iza Bizovačkih je toplica rekordna sezona. Ukupno 165.491 kupač posjetio je kupalište Aquapolis u prvih devet mjeseci ove godine, što je 24 posto više nego u istome razdoblju lani. Najveći je to vodeni park u istočnoj Hrvatskoj, prostire se na više od 4000 četvornih metara, s 11 unutarnjih i vanjskih bazena. Istodobno, Lječilište Bizovačke toplice zabilježilo je porast privatnih pacijenta za 77 posto. Nalazi se u kompleksu Bizovačkih toplica, poznatom po ljekovitoj geotermalnoj vodi, ostatku Panonskoga mora iz dubine od gotovo 2000 metara. Voda je prepuna ljekovitih minerala. Sve dosadašnje analize jedinstvene su u nalazima da je termomineralna voda Bizovačkih toplica jedinstvena u svijetu i najtoplija jodna hipertermalna voda slanjača u Europi. Ima gotovo tri puta više soli nego morska. U novoj modernoj zgradi lječilišta nalazi se 56 soba i dva apartmana, jedinica za rehabilitaciju i multifunkcionalni aparati koji omogućuju integrirani pristup rehabilitaciji pacijenata.

Lječilište ima dva liječnika specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, 36 fizioterapeuta i 31 medicinske sestre/tehničara. Pacijenti najčešće dolaze radi oboljenja i ozljeda mišićno-koštanog sustava, ortopedskih i posttraumatskih stanja, kroničnih reumatskih bolesti, upalnih reumatskih bolesti u neaktivnoj fazi, rehabilitacije sportskih ozljeda, sindroma prenaprezanja, rehabilitacije kroničnih bolnih stanja, ozljeda mozga i leđne moždine te perifernih živaca, multiple skleroze, polineuropatije, cerebralne paralize i psorijaze.

U Bizovačkim im toplicama nude hidroterapiju u bazenima s termomineralnom vodom, gimnastiku u vodi, parafin, podvodne masaže, galvanske kupke, kineziterapiju, razne elektroprocedure, ručnu limfnu drenažu, a imaju i aparate za limfnu drenažu. Usmjereni su i na dodatne terapije uklanjanja boli. Bowen terapija, navode u Bizovačkim toplicama, pomaže patite li od stresa, glavobolje, nesanice, problema s probavom, dišnih problema, ginekoloških te svih mišićno-koštanih stanja. Emmet tehnika primjenjuje lagani pritisak na tzv. Emmet točke na mišićima pa trenutačno smanjuje bol i povećava pokretljivost i balans.

Cyriax metoda obuhvaća različite tretmane ozljeda koštano-zglobnog sustava. Uglavnom se naplaćuju 200 kuna po tretmanu, svaki peti je besplatan. Kineziotaping vraća normalan funkcionalni pokret pomoću traka koje se posebno lijepe na kožu i naplaćuje se sto kuna po segmentu. DNS metoda uspostavlja optimalno funkcioniranje cijelog tijela, stabilizaciju trupa pravilnim disanjem, a smanjuje mogućnosti pojave ozljeda i raznih bolnih stanja te podiže kvalitetu tjelesne sposobnosti. Robotska neurorehabilitacija donjih ekstremiteta novost je u ponudi Lječilišta Bizovačke toplice. Jedini je to centar robotske neurorehabilitacije u istočnoj Hrvatskoj. Idealna je za osobe s narušenom biomehanikom hoda, a namijenjena je bržoj obnovi motorike osoba s neurološkim i ortopedskim oštećenjima hoda. Udio stranih turista u ukupnom broju gostiju u ovoj je godini 20 posto. Popunjenost lječilišta na godišnjoj razini je 90 posto. Prosječno trajanje boravka je 15 dana.

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj

Riješite kviz i provjerite svoje znanje o hrvatskom zdravstvenom turizmu

 
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije