dobro je znati...

Loše restorane možete prepoznati čim u njih zakoračite, kažu kuhari; evo kako

Kuhinja
Shutterstock
29.06.2022.
u 14:32

Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom, napisali su na Redditu.

Nedavno je jedan korisnik na Redditu pitao kuhare kako se mogu prepoznati loši restorani, a ubrzo se na forumu javilo nekoliko kuhara koji su mu odgovorili kako će znati koja je mjesta bolje izbjegavati.

Ovo su njihovi savjeti koji i vama mogu pomoći da se klonite loših mjesta i prepoznate ona kvalitetnija.

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

Kuhinja
1/6
  • ''Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiselkasti miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!''
  • ''Čini se nasumično ali, ako restoran ima akvarij, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista''
  • ''Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju''
  • ''Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unaprijed kuhana ili podgrijana. U svakom slučaju - nije svježa''
  • ''Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije sklizak, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam vidio u restoranu. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene''
  • ''Kruh je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu napraviti kvalitetan kruh, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuhar s pola mozga ne štedi na kvaliteti kruha''
  • ''Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom''
  • ''Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjurima – bježite!''
  • ''Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negdje s 'veličanstvenim pogledom', hrana je bila preskupa i loša''
  • ''Znate da ste u lošem restoranu ako vas nitko ne pozdravi pri ulasku i izbjegava vas pogledati u oči''
  • ''Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je riječ o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi''
  • ''Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo''

VIDEO: Loši restorani

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Tombstone
Tombstone
15:52 29.06.2022.

Sto bi znacilo da su najbolji restorani kiosci s cevapima na Zg. placevima. Nema mirisa ribe, nema mirisa dezodoransa, nema tepiha, toaleta, "sopstvenik" koji je ujedno i "chef" je ljubazan i gleda vas u oci, nece vam posebno naplatiti malo vise luka, ako ste stalni gost "uvalit" ce i koji cevap viska....da bi rijec rekel

TA
Tajg
15:39 29.06.2022.

Ja rađe plivam pored domaće ribe, tu stranu ne bih ni na stolu...

PR
prajdali100
14:50 29.06.2022.

U restorane ne idem zato što su riba i vino bezobrazno skupi ! Mogu to sebi priuštiti ali neću da me bez veze gule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije