Supruga je vrištala

Maleni heroj buldog: 'Moje štene spasilo mi je život grickanjem nožnih prstiju'

Shutterstock
14.09.2024.
u 16:57

Kao što svaki vlasnik pasa zna, uzbuđeno štene želi gristi sve što vidi i ništa mu neće stati na put

Izgleda da štenad također misli da su ljudski prsti dobra stvar za grickanje - kao što je vlasnik kućnog ljubimca David Lindsay saznao na teži način, piše Lad Bible. Umirovljeni 65-godišnji građevinar, objasnio je da je zadrijemao na kauču u svom dnevnom boravku kad ga je iznenada probudila supruga vrišteći iz sveg glasa u užasu. Zbunjeni otac petero djece iz Cambridgea pitao se što se događa - sve dok nije pogledao dolje prema svojim stopalima i ugledao buldoga po imenu Harley kako mu grize prste.

"Spavao sam na kauču kad je moja supruga ušla i povikala: 'Dave, štene ti grize prst!’ Moje štene gotovo mi je odgrizlo palac! Grizao je sve do kosti…” Možda se pitate zašto ga ta strašna bol nije probudila iz poslijepodnevnog sna, što je upravo ono što je i njega zabrinulo - a cijela saga dovela ga je do šokantnog zdravstvenog otkrića. David je rekao: "Zbog svega toga otkrio sam da mi je stopalo potpuno utrnulo, ne osjećam ništa."

VEZANI ČLANCI: 

Nakon što je 2023. godine hitno otišao u bolnicu Addenbrooke’s sa svojim izgriženim prstima, bivši građevinski radnik otkrio je da je mali Harley zapravo bio heroj zahvaljujući svojim navikama grickanja. Najprije su mu liječnici dali intravenozne antibiotike kako bi spriječili širenje moguće infekcije uzrokovane ugrizom psa na kost, a zatim je prošao CT pretrage kako bi se procijenila šteta na slomljenom prstu. Liječnici su tada otkrili da David nema samo jednu, već dvije začepljene arterije u nozi, zbog čega je stopalo utrnulo. Obavijestili su ga da je u opasnosti od gubitka noge ako se ne vrati dotok krvi - ali srećom, Harleyjevo grickanje noge došlo je u pravom trenutku. Slatko štene s opuštenim licem nenamjerno je spasilo Davidov život Liječnici su zatim radili na utvrđivanju može li Davidu biti ugrađen stent, koji bi otvorio arterije i omogućio povratak protoka krvi u nogu.

VEZANI ČLANCI: 

Cijela situacija samo je ostavila Davida još zahvalnijim što ima Harleyja - i ponosno je pohvalio štene što mu je spasilo život. "Moraš se smijati tome," dodao je David tada. "Učinio mi je uslugu grizući mi prst. Čekam da saznam mogu li mi ugraditi stentove. Zadržat ću psa. Pokušat ću zadržati i prst, ali ako ne, rekao sam doktoru da ga odreže i da ga ponesem kući za njega!"

Zbog iznenadnih životnih problema udomitelji sve češće vraćaju pse

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije