Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerano ili?

Mama dvoje djece: 'Sinu (2) i kćeri (3) sam već davno objasnila što je seks i odakle bebe dolaze'

shutterstock
05.05.2022.
u 13:30

Ako se djetetu prije navršenih šest godina na jednostavan način objasne stvari koje želi znati, ono će ih shvatiti bezbrižno kako shvaća i druge prirodne pojave, poput vjetra, kiše ili sunca, kaže ova mama.

Majka dvoje djece Caroline Hemmingham kaže kako bi se po njoj s djecom od najranije dobi trebalo pričati o seksu i spolnosti, umjesto da se čekaju tinejdžerske godine; kad dijete koje do tad ništa o tome nije znalo može biti vrlo zbunjeno'.

Nevjerojatne sličnosti: Možete li reći koja je na fotografiji majka, a koja je kći?

1/9

Isto, kaže ona, savjetuje i priručnik za roditelje The Intelligent Parents' Manual (Inteligentne upute za roditelje=iz davnih 1950-ih , koji roditelje potiče da o svim važnim životnim činjenicama, pogotovo onima koje su još tabu, s djecom pričaju do navršene pete godine života.

- Prema toj je knjizi važno da dijete o svemu, pa tako i o seksu, stvori opću predodžbu i da ne odrasta misleći da je o tome zabranjeno govoriti - rekla je Hemmingham.

Ona tako svog dvogodišnjeg sina i trogodišnju kćer već uči i odakle dolaze bebe, a sa kćeri je već obavila i razgovor o mjesečnici; da ju pripremi za budućnost i poštedi srama koji djevojke kasnije znaju osjećati kad se o tome govori.

- Osim toga, tako ćete izbjeći neugodne lekcije iz spolnog odgoja koje ste možda i sami morali odslušati od svojih roditelja - kaže.

A ako dijete ni do pete godine samo ne pita kako djeca nastaju i odakle dolaze, roditelji bi im trebali sami sve objasniti.

- Ako se djetetu prije navršenih šest godina na jednostavan način ispričaju stvari koje želi znati, ono će ih shvatiti bezbrižno kako shvaća i druge prirodne pojave, poput vjetra, kiše ili sunca - kaže ona.

- Sjećate li se iz škole strelica u knjigama koje pokazuju 'nepristojne' dijelove tijela? - pitala je. "Pa naravno da smo svi imali napadaj hihota, a učitelj sjedio prekriženih nogu i izgledao kao da mu je neugodno"...

Jednojajčane blizanke zaručene za istog muškarca: "Želimo biti trudne u isto vrijeme"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije