podijelila je mišljenja

Mama priznaje da ne želi svaki dan viđati svoju djecu: 'To me čini boljom osobom'

@abundantlylucy
16.09.2024.
u 11:30

‘Osim što me to čini boljom mamom, također mi omogućuje da imam vrijeme za sebe’.

Jedna je majka podijelila svoje iskreno iskustvo o dijeljenju skrbništva nad djecom, ističući kako uživa u vremenu koje provodi bez njih. Lucy, majka dvoje djece iz Pertha u Australiji, priznala je da joj zajedničko roditeljstvo omogućuje predah, fokusiranje na sebe i karijeru. U svom otvorenom istupu na društvenim mrežama, otkrila je kako mnoge majke dijele njezin stav, piše The Sun

Ne želim viđati svoju djecu svaki dan, i to sam rekla svima’, priznala je Lucy, svjesna da bi mogla naići na osudu. Dodala je da je često pogrešno percipiraju kao ‘nemarnu’, no objasnila je kako nije željela nositi teret roditeljstva sama. Od početka, Lucy i njezin bivši partner dogovorili su se da će skrbništvo biti podijeljeno 50/50, što smatra pravednim.

@abundantlylucy Replying to @user568512176823 i love my kids but i dont want them full time #coparenting #separation #coparentinggoals #healingtiktok #perthmum ♬ original sound - Lucy | Perth life & Travel

‘Mislim da društvo i dalje očekuje da majke nose najveći dio odgovornosti za djecu, što je nepravedno, osobito kad obje strane rade puno radno vrijeme’, istaknula je. Lucy je podijelila kako je balansiranje između posla i brige o djeci bilo izuzetno zahtjevno, ostavljajući je s osjećajem da ne može dati sve od sebe. Međutim, s podijeljenom odgovornošću, ona i njezin bivši partner sada imaju priliku biti bolji roditelji i zadržati svoje karijere.

‘Osim što me to čini boljom mamom, također mi omogućuje da imam vrijeme za sebe’, rekla je Lucy. Naglasila je važnost osobnog prostora i vremena, dodavši: ‘Važno je da se brinemo o sebi kako bismo mogli biti najbolji za svoju djecu. Predugo sam točila iz prazne šalice, sad je vrijeme da procvjetam’. 

VEZANI ČLANCI: 

Njezin iskren video na TikToku brzo je postao viralan, s više od 200 tisuća pregleda i mnoštvom komentara. Dok su je mnogi podržali, drugi su izrazili zabrinutost zbog njezine izjave da ne želi biti s djecom svakodnevno.

Jedan komentar istaknuo je dvostruka mjerila: ‘Zašto ovo pitanje nikad ne postavljamo očevima? Zašto su samo majke kritizirane kad žele ravnopravno partnerstvo ili odmor?’. Iako su neki izrazili zabrinutost, drugi su se složili s njezinim stavom, ističući kako vrijeme za sebe pomaže da roditeljstvo bude kvalitetnije i ispunjenije.

Mama na forumu pokrenula raspravu: 'Treba li moja 9-godišnja kći brijati noge?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije