pripazite!

Mlijeko se u hladnjaku brzo kvari? Možda biste ga trebali spremati na drugo mjesto...

shutterstock
20.04.2022.
u 07:00

Prepun hladnjak može spriječiti pravilno kruženje zraka između namirnica.

Većina ljudi mlijeko drži u vratima hladnjaka, no kako piše Metro, stručnjak je otkrio zašto ga se nikada ne bi tamo trebalo držati.

- Odjeljci na vratima su topliji od ostatka hladnjaka - kaže Chris Beasley iz Smart Covera i savjetuje da mlijeko radije držite na polici.

Znate li zašto je dobro jesti jednu jabuku svaki dan?

1/12

Uz to, dodaje, umaci i začini imaju puno duži rok trajanja od mlijeka i pa su prikladniji za pohranjivanje u vratima.

- Začini i umaci obično imaju dugi rok trajanja i ne trebaju jako niske temperature pa će dugo trajati i u vratima ili na gornjoj polici - objašnjava on.

Uz ove savjete stručnjak naglašava da se hladnjaci ne bi trebali previše puniti jer prepuni hrane mogu spriječiti pravilno kruženje zraka; što znači da neki proizvodi neće dobiti hladan zrak koji im je potreban.

- Slaganje namirnica jednu na drugu spriječiti će kruženje zraka između njih pa će hladnjak morati više raditi, a hrana će se brže kvariti - zaključio je.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije