Većina ljudi mlijeko drži u vratima hladnjaka, no kako piše Metro, stručnjak je otkrio zašto ga se nikada ne bi tamo trebalo držati.
- Odjeljci na vratima su topliji od ostatka hladnjaka - kaže Chris Beasley iz Smart Covera i savjetuje da mlijeko radije držite na polici.
Znate li zašto je dobro jesti jednu jabuku svaki dan?
Uz to, dodaje, umaci i začini imaju puno duži rok trajanja od mlijeka i pa su prikladniji za pohranjivanje u vratima.
- Začini i umaci obično imaju dugi rok trajanja i ne trebaju jako niske temperature pa će dugo trajati i u vratima ili na gornjoj polici - objašnjava on.
Uz ove savjete stručnjak naglašava da se hladnjaci ne bi trebali previše puniti jer prepuni hrane mogu spriječiti pravilno kruženje zraka; što znači da neki proizvodi neće dobiti hladan zrak koji im je potreban.
- Slaganje namirnica jednu na drugu spriječiti će kruženje zraka između njih pa će hladnjak morati više raditi, a hrana će se brže kvariti - zaključio je.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!