nemojte i vi!

Mnogi je rade: Ova uobičajena navika mogla bi vam oštetiti penis i oslabiti erekcije

shutterstock
28.10.2024.
u 20:03

Ispravno držanje može značajno pridonijeti vašem općem zdravlju i dobrobiti, a sitne promjene mogu donijeti velike rezultate.

Cjelodnevno sjedenje može ozbiljno narušiti vaše zdravlje, uzrokujući razne probleme poput oslabljenih mišića gluteusa, ali i mentalnih tegoba poput anksioznosti i depresije. No, jeste li znali da dugotrajno loše držanje može negativno utjecati i na zdravlje penisa? Naime, loše držanje ne samo da može dovesti do bolova i ukočenosti, nego može utjecati i na funkciju zdjeličnih mišića, a time i na seksualno zdravlje. Možda vas to potakne da se sada ispravite u sjedećem položaju. 

U razgovoru za Metro, liječnik dr. Jeff Foster, specijaliziran za muško zdravlje, objasnio je kako nepravilno držanje, poput spuštenih ramena i pognutih leđa, može dovesti do napetosti u zdjeličnim mišićima koji podržavaju vitalne organe poput mjehura i crijeva, a mogu utjecati i na funkciju živaca.

VEZANI ČLANCI: 

Nepravilno držanje može oslabiti mišiće jezgre, dok napetost u zdjeličnim mišićima smanjuje njihovu snagu, što može rezultirati smanjenom seksualnom izdržljivošću i slabijom erekcijom. Dr. Foster naglašava kako takvo stanje može dovesti do poteškoća s postizanjem vrhunca, a čak može utjecati i na osjećaj zadovoljstva.

Također, napetost i slabost u mišićima zdjelice mogu uzrokovati tegobe kao što su bol prilikom mokrenja i nelagodu u području zdjelice i spolnih organa. Osim toga, loše držanje može smanjiti razinu energije i povećati umor, što posljedično može umanjiti seksualnu želju.

VEZANI ČLANCI: 

Za prevenciju je ključna pravilna postura kralježnice koja podržava zdjelične mišiće i omogućuje bolji protok krvi. Dr. Foster preporučuje održavanje pravilnog držanja i vježbe usklađivanja tijela, što uključuje neutralan položaj kralježnice i zdjelice.

Ako većinu dana provodite sjedeći, važno je držati ekran u visini očiju, stopala na tlu i podlaktice opuštene na stolu. Na taj način možete poboljšati cirkulaciju krvi, što može pridonijeti zdravlju penisa i smanjiti rizik od seksualnih problema.

GALERIJA: Seksualna edukacija: Ovo je 6 zapanjujućih činjenica o penisu koje vas nisu učili na biologiji

1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije