Dolazi nam Uskrs, što znači da ćemo uskoro kuhati, farbati, ali i guliti puno jaja. No, što ako se svaki put mučite s guljenjem i, na kraju, uništite cijelo jaje? Imamo trik uz koji vam se to više neće događati. Naime, najbolji način kuhanja jaja za lakše guljenje je kuhanje na pari, prenosi Yahoo.
Pripremite lonac s poklopcem s košarom za kuhanje na pari i dovoljno vode. Napunite lonac do košare. Zakuhajte vodu, zatim ugasite vatru i pažljivo stavite jaja u posudu za kuhanje na pari. Poklopite lonac i pustite da zavrije. Postavite tajmer na 10 minuta.
VEZANI ČLANCI:
Dok se jaja kuhaju na pari, pripremite ledenu kupku. Kad se tajmer isključi, rešetkastom žlicom prebacite jaja u vodenu kupelj i ostavite ih da se ohlade najmanje tri minute prije guljenja. Ovaj korak je jednako važan kao i kuhanje na pari jer šokira jaje, odmah zaustavlja proces kuhanja i olakšava guljenje.
Duljina vremena potrebnog za kuhanje jaja na pari ovisi o veličini jaja i stupnju tvrdoće koji želite. Možda ćete morati eksperimentirati kako biste pronašli svoje idealno vrijeme; samo testirajte jedno po jedno jaje kako biste pronašli ono što vam najviše odgovara.
VEZANI ČLANCI:
Ovu metodu možete koristiti bez košare za kuhanje na pari ako je nemate. Postupak je potpuno isti osim što ćete jaja staviti izravno u malu količinu kipuće vode, a ne u košaru kuhala na pari. Nakon što se vaša jaja skuhaju na pari i ohlade, čuvajte ih u hladnjaku u ljusci dok ne budete spremni za jelo, ili do sedam dana.
Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo