Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA NAGRADA MOJA.HR

Najbolji video snimili su Dora, Gabriela i Karlo iz Požeško-slavonske županije

Kastelir: Završna svečanost projekta Moja.hr Večernjeg lista
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/60
16.06.2023.
u 22:25

Zadaća je mladih autora, po jednog tima iz svake županije te grada Zagreba, bila u sklopu projekta Moja.hr predstaviti život mladog čovjeka u svim krajevima Lijepe naše, što su oni na kreativan i zabavan način i učinili, pokazavši osjećaj pripadnosti sredini u kojoj žive

Šezdeset sekundi koje su snimili Dora Jurić, Gabriela Pranjić i Karlo Hruškar iz Požeško-slavonske županije pobjednički je video u kojem su mladi kreativci predstavili svoj kraj u sklopu multimedijalnog projekta Moja.hr.

Na svečanoj završnici održanoj večeras u Kašteliru nedaleko od Poreča ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac prvoplasiranoj od ukupno 21 ekipe uručila je nagradu – ček na 2000 eura, e-pretplatu na Večernji list, mobilni telefon te statuu akademskog kipara Mate Turića, poznatog kao Mata Croata.

Pobjednički video dolazi iz Požeško-slavonske županije 

– Karlo, pobijedili smo – u nevjerici su Dora i Gabriela nazvale Karla koji nije mogao doći sinoć u Kaštelir da mu jave sretnu vijest i da će zbog njihove pobjede Požeško-slavonska županija biti domaćinom izbora sljedeće godine.

Drugo je mjesto ovogodišnjeg izbora pripalo Artemu Dushkinu i Mateu Jurčiću iz Primorsko-goranske županije. Nagradu su primili iz ruku istarskog župana Borisa Miletića, a ona iznosi 1500 eura, uz e-pretplatu na Večernjak, mobilni telefon te statuu Mate Croate.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Primorsko-goranske županije 

Juraj Paljetak, Toni Mostahinić i Mihael Klaić snimili su video koji je osvojio treće mjesto. Da ta nagrada odlazi u Dubrovačko-neretvansku županiju na pozornici uređenoj u središtu Kaštelira pročitao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Uz e-pretplatu na Večernji list, mobilni telefon i statuu Mate Turića dobili su i 700 eura. Kroz svečanu završnicu projekta kojeg je prije tri godine pokrenuo Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta Hrvatskom radiotelevizijom finaliste i uzvanike vodili su Daniela Trbović i Duško Ćurlić. Zadaća je mladih autora, po jednog tima iz svake županije te grada Zagreba, bila u sklopu projekta Moja.hr predstaviti život mladog čovjeka u svim krajevima Lijepe naše, što su oni na kreativan i zabavan način i učinili, pokazavši osjećaj pripadnosti sredini u kojoj žive.

Treće mjesto osvojio je video iz Dubrovačko-neretvanske županije

VEZANI ČLANCI: 

Žiri koji je birao pobjednike ocijenjivao je njihovu originalnost, duhovitost i emotivni pristup koje su prikazali u samo jednoj minuti. U žiriju su bili savjetnica u kabinetu ministrice turizma i sporta Petra Mlačak Rosić, novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević, direktorica sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice Martina Srnec, profesor odnosa s javnošću i komunikacijski stručnjak Božo Skoko, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Gray Davor Bruketa, montažer jedanaest igranih filmova i dobitnik triju Zlatnih arena za montažu Hrvoje Mršić te autor projekta Moja.hr, scenarist Alen Đurica. Na završnici su premijerno prikazani filmovi koje su snimili ovogodišnji finalisti te spot pjesme grupe "Nola" koji su za Moja.hr otpjevali mladi glazbenici iz cijele Hrvatske, a snimali su ih sudionici projekta. U spotu je bila i jedanaestogodišnja Zoe Šestan koja je u Kašteliru oduševila prisutne svojom izvedbom pjesme "Dajem ti srce". U glazbenom dijelu završnice nastupili su i Barbara Munjas te Marko Kutlić. Snimka s dodjele bit će prikazana sutra, u subotu 17. lipnja u 20 sati na Drugom programu HRT-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije