Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađenje

Najpoznatiji Britanac u Hrvatskoj ponovno se vozio HŽ-om: 'Kakav pozitivan šok!'

Facebook
05.06.2024.
u 13:30

Prije nekoliko mjeseci vozio se iz Slavonije za Zagreb i htio je provjeriti je li istina da u Hrvatskoj postoji najsporija željeznička linija u cijeloj Europi

Britanac, travel bloger, Paul Bradbury koji više od 20 godina živi u Hrvatskoj, ponovno se provozao vlakom nakon što se, kako kaže, uvjerio da "u Hrvatskoj postoji najsporija željeznička linija u cijeloj Europi". Naime, prije nekoliko mjeseci odlučio se na pustolovinu: putovanje iz Slavonije u Zagreb – vlakom. Svoju je pustolovinu opisao u seriji Facebook objava.

"Jako sam uzbuđen! Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji najsporija željeznička linija u cijeloj Europi tijekom koje vlak putuje prosječnom brzinom od 25,54 km/h? Pa provjerimo to", napisao je Bradbury, pa se zatim u Osijeku ukrcao na vlak za Erdut.

Njegovo uzbuđenje brzo je palo. "Mogli biste doslovno hodati brže", napisao je u opis videa. Kasnije se ponovno oglasio i napisao da je vlak ipak stigao na vrijeme. "Upravo sam prešao 29.8 kilometara u oba smjera od Osijeka do Erduta u predviđenom vremenu od 1 sat i 10 minuta ili 25.54 km/h. Dobre vijesti – vlak je stigao na vrijeme, bio je topao i čist. Ozbiljno nedostaje ulaganja u infrastrukturu istočne Hrvatske, regije koja zaslužuje puno bolje. Sada slijedi povratno putovanje vlakom u Zagreb", napisao je.

Foto: Paul Bradbury

Tijekom putovanja, Bradbury je sa svojim pratiteljima podijelio razmišljanja. "Putovao sam na 577 različitih željezničkih linija i prevalio više od 90.000 km. Vozio sam se u svakoj zemlji EU gdje postoje vlakovi (Malta i Cipar nemaju vlakove, dakle 25 zemalja EU) i tek trebam pronaći bilo koju liniju na kojoj vlakovi voze prosječno ispod 30 km/h. Čak i najgore pruge u Rumunjskoj imaju prosječnu brzinu veću od 30 km/h!‘‘ 

Ipak, danas je na svom Facebook profilu objavio nešto sasvim drukčije. Ponovno se našao u vlaku na putovanju po Hrvatskoj te je telefonom snimao brzinu kojom je vlak išao. Zajedno sa svojim prijateljima u videu dočekao je da se brzina popne na 159 km/h, na što je oduševljeno reagirao. 

"Je li to u Hrvatskoj? Koja ruta? Nisam doslovno nikada to doživjela otkad živim ovdje", upitala ga je jedna korisnica, na što joj je on odgovorio da se radi o ruti Zagreb – Vinkovci. "Kakav pozitivan šok, neka tako voze svi vlakovi", komentirao je još netko.

Kratak rok trajanja: Evo koliko dugo možete imati benzin i dizel u spremniku goriva! 

Komentara 8

TO
tomislav10
15:10 05.06.2024.

150km/h je moguće jedino na nekim dionicama između Nove Gradiške i Vinkovaca i to ne u cijeloj dužini.

MA
marta22
22:24 05.06.2024.

Kad bi vlak brzo vozio, ne bi se moglo uživati u prirodi!

ZD
ZDRU
17:38 05.06.2024.

Moguće je da je vlak vozio tom brzinom, ali ne ovaj koji je na slici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije