Gosti su vam nenajavljeno došli i vi nemate što poslužili? Ili ste u potrazi za nekim brzim, a finim receptom s kojim ćete zasladiti vikend pre sobom? Ova čokoladna torta bez jaja priprema se u samo jednoj zdjeli, a možete je poslužiti s čime god poželite.
Ovaj čokoladni kolač bez jaja ima vrlo jednostavan popis sastojaka prenosi My Baking Addiction. Trebat će vam:
1½ šalice brašna
1 šalica šećera
3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
1 žličica vanilije
1 žlica bijelog octa
6 žlica otopljenog maslaca ili masti
1 šalica tople vode
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?
Upute za pripremu
1. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Staviti na stranu.
2. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Dodajte vaniliju, ocat, otopljeni maslac i toplu vodu; miješajte dok se ne sjedini.
3. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za torte. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
4. Ostavite da se ohladi prije nego što je okrenete iz kalupa za tortu. Potpuno ohladite prije glazure ili pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Ovu čokoladnu tortu možete jesti samo takvu jednostavnu ili joj dodati vaše omiljeno voće, šećer u prahu, čokoladnu glazuru ili šlag. Čuvajte svoju čokoladnu tortu bez jaja pokrivenu na sobnoj temperaturi do 3 dana. Kolač možete i zamrznuti za kasnije. Dobro ga zamotajte u sloj plastične folije, a zatim u sloj čvrste folije. Zamrznite do mjesec dana.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega