Jednostavno i jeftino

Napravite sami svoj piling za kožu sa - šećerom!

koža
Foto: Thinkstock
10.12.2013.
u 10:45

Sredstva za piling možete kupiti, ali nerijetko je njihova cijena poprilično visoka, a možete ih napraviti sami vrlo jednostavno.

Piling tijela i lica potrebno je napraviti za uklanjanje mrtve stanice s kože i lijepi i zdravi izgled. Upotrebom pilinga ne samo da će koža biti zdravija, nego i puno ljepša na očigled. Sredstva za piling možete kupiti, ali nerijetko je njihova cijena poprilično visoka, a možete ih napraviti sami vrlo jednostavno. Gotovo sve žene kod kuće imaju neku hidratantnu kremu. Ona će vam poslužiti kao baza. Pomiješajte dvije jušne žlice hhidratantne kreme s pola žlice šećera  da dobijete "zrnatu" pastu. Nanesite je na kožu lica s kružnim pokretima, ali izbjegavajte područje oko očiju da vam šećer ne uđe u oči.

Piling za tijelo pripremite s bananom po vrlo popularnom receptu koji se sve češće koristi kod kuće. Potrebna vam je jedna zrela banana, tri jušne žlice šećera i pola jušne žlice eteričnog ulja. Ulje nije nužno staviti ako ga nemate, ono se dodaje da smjesa dobije željeni miris. Zgnječite bananu i pomiješajte sa šećerom i eteričnim uljem ako ga stavljate i nanesite na kožu za vrijeme tuširanja. Umasirajte nježno u kožu, a zatim isperite s toplom vodom. Osjetit ćete kako je vaša koža meka i glatka u trenu.

>>U tridesetima se primjećuju prve promjene na koži

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije