tijekom pandemije

Naručivala je hranu za učenike, na kraju je ukrala: Osuđena na devet godina zatvora

Shutterstock
18.08.2024.
u 12:49

Vera Liddell optužena je da je naručila 11 tisuća pilećih krilca od školskog dobavljača hrane i da ih je sama preuzela te da pileća krilca nikad nisu stigla u školu ili u ruke učenika

Amerikanka Vera Liddell, čini se velika zaljubljenica u pileća krilca, ukrala ih u vrijednosti od 1,5 milijuna dolara zbog čega je završila u zatvoru na sljedećih devet godina, prenosi LADbible.

Bivša direktorica prehrambene službe Harvey School District u saveznoj državi Illinois optužena je za krađu velikih količina hrane u kutijama koja je bila namijenjena učenicima koji su učili na daljinu tijekom pandemije koronavirusa. Postojao je plan da će škola i dalje osiguravati obroke za učenike koji ih mogu sami preuzeti.

VEZANI ČLANCI:

Liddell je optužena da je naručila 11 tisuća pilećih krilca od školskog dobavljača hrane i da ih je sama preuzela te da pileća krilca nikad nisu stigla u školu ili u ruke učenika. Tijekom revizije otkriveno je da je školski okrug prekoračio godišnji budžet za 300.000 dolara (oko 274.500 eura), i to usprkos tome što je prošlo tek pola godine. 

VIDEO Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Tužitelji su rekli da su pronašli račune koje je potpisala Liddell naručujući ogromne količine hrane, uglavnom pilećih krilaca, koja ne bi bila poslužena učenicima jer su sadržavala kosti. Na kraju je priznala krivnju za krađu oko 11 tisuća kutija pilećih krilaca koje je naručila te je osuđena na devet godina zatvora zbog krađe. Nije jasno što je Liddell namjeravala učiniti s tolikom količinom piletine. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:42 18.08.2024.

9 godina za ukradenu hranu a u hrvatskoj za pijan autom pobiješ ljude 5 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije