PROMO

Nassfeld – užitak skijanja na vrhunskom snijegu

nassfeld (1)
Foto: Prokop
1/10
PR
Autor
PR članak
02.12.2010.
u 10:07

Skijajte u Nassfeldu zajedno s Tonyjem Cetinskim 16. i 17. prosinca 2010.

Nassfeld je najveća Koruška skijaška destinacija i jedno od 10 najboljih austrijskih skijališta. Više od 850 sunčanih sati tijekom zimske sezone, gomile snijega, široke staze, ugodne planinske kolibe, zabava te ukusna kuhinja na sjecištu tri zemlje, obećavaju savršen zimski odmor u Nassfeldu.
Božić u Nassfeldu? Ili, uživanje na prirodnom snijegu odmah nakon božićnih blagdana? Atraktivne cijene i uvjeti SkiHit paketa omogućit će vam taj doživljaj.

Više informacija na www.nassfeld.hr


Raj za skijaše, snowboardere i skijaše trkače

Skijaši i snowboarderi usmjerit će svoj pogled prema 110 kilometara, uvijek odlično pripremljenih, skijaških staza. Kada se govori o pripremljenosti staza, Nassfeld je uvijek na prvom mjestu, a to potvrđuju i profesionalni skijaši, mahom reprezentativci iz drugih regija, koji sa sobom kući ponesu pokoji savjet o održavanju staza. Nezavisna komisija svake godine ocjenjuje vrhunsku kvalitetu održavanja staza, njihovu sigurnost te dodjeljuje pečat kvalitete. Proteklih su godina staze proširene, pružajući tako entuzijastima zimskih sportova još više prostora i još veću sigurnost na 2,8 milijuna m2.

Južno, sunčano s velikim količinama prhkog snijega
Zahvaljujući zavidnoj geografskoj poziciji južno od Alpa a sjeverno od Sredozemlja, stvorila se jedinstvena snježna mikroklima, tzv. Genovska ciklona od koje Nassfeld ima velike koristi. Pogodna mikroklima konstantno opskrbljuje područje, pretežno na 1400 pa sve do 2000 m nadmorske visine, novim snijegom. To se također odnosi na 7,6 km dugačku stazu koja vodi do Tröpolacha u dolini Gail. Time je, sasvim slučajno, Nassfeld zaradio nadimak “Koruška snježna rupa”. Ukoliko nema dovoljno prirodnog snijega, topovi su uvijek spremni za pomoć. Vrhunski snijeg od početka prosinca pa sve do sredine travnja je zajamčen. U isto vrijeme, južna strana daje Nassfeldu 850 sunčanih sati tijekom zimske sezone, 100 sati više u odnosu na Sjeverne Alpe.


BOBO-MINI-CLUB nudi roditeljima sigurnost kada je u pitanju čuvanje njihove djece. Poligon posebno napravljen za djecu na Tressdorf Almu na Nassfeldu omogućuje potpunu brigu za djecu od tri do pet godina starosti. Na raspolaganju su im aktivnosti poput gradnje snjegovića, sanjkanja, prvi spustovi, lutkarske predstave, spuštanje na gumama kao i potpuna skijaška oprema, ručak i užina.

Zabava izvan staza
U Nassfeld-Hermagor-Pressegger See regiji naši gosti, osim u skijanju i bordanju, mogu uživati i u drugim sportovima. Za skijaše trkače postoji 80 kilometara staza, uključujući i dvije visoko na Nassfeldu, koje djelomično prolaze kroz talijanski teritorij. Na zamrznutom jezeru Pressegger pokraj Hermagora možete klizati, igrati curling ili hokej na ledu. Zimski planinarski putovi i osvijetljena sanjkališta također pružaju dobru zabavu daleko od skijaških staza.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?