prefino!

RECEPT DANA Idealna za hladne dane i dizanje imuniteta: Zimska savijača s kiselim kupusom

shutterstock
21.11.2024.
u 09:30

Osim što je prava zimska poslastica, ova savijača donosi savršen spoj tradicije i praktičnosti, jer se priprema od nekoliko jednostavnih sastojaka koji zajedno stvaraju bogatstvo okusa.

Pripremite se za zimsku deliciju koja spaja tradicionalne okuse i toplinu domaće kuhinje – zimska savijača s kiselim kupusom pravo je jelo za hladne dane! Ova savršeno hrskava savijača, ispunjena bogatim, kiselkastim punjenjem od kupusa, podsjetit će vas na mirise bakinog kuhinjskog stola. Jednostavna za pripremu, ali izuzetno ukusna, ova savijača idealan je izbor za obiteljske ručkove ili uz šalicu omiljenog napitka dok se vani spuštaju temperature. Uključite pećnicu i krenimo u pripremu ovog neodoljivog jela!

Sastojci: 

  • 1 gotovo lisnato tijesto 
  • 150 g slanine 
  • 1 mrkva 
  • 1 srednji luk 
  • 250 g narezanog kiselog kupusa 
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica sjeckanog peršina 
  • sol, papar 
  • maslinovo ulje 
  • žutanjak za premazivanje 
  • žlica kima 

Priprema: Sitno nasjeckajte slaninu, mrkvu i luk. Popržite ih na ulju dok ne omekšaju pa dodajte protisnuti češnjak, peršin i kiseli kupus. Začinite solju i paprom te pirjajte dok sva tekućina ne ispari. Odmotajte lisnato tijesto iz papira i rasporedite nadjev po cijeloj dužini. Zamotajte savijaču i prebacite je u lim koji ste isprali hladnom vodom. Premažite je umućenim žumanjkom, pospite kimom i pecite u zagrijanoj pećnici na 210 °C oko 20 minuta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije