popularni slatki namaz

Nastala je slučajno, a danas je svi obožavaju: Svjetski je dan svima omiljene Nutelle!

Unsplash
05.02.2024.
u 13:30

Svjetski dan Nutelle slavi se od 2007. godine.

Nutellu je Ferrero pustio u svijet pod sadašnjim imenom sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, a korijene vuče iz početka 19. stoljeća. Nastala kao pametno rješenje nezgodnog problema: nestašice kakaa nakon 2. svjetskog rata, piše Days of the Year. 

Pietro Ferrero, slastičar iz talijanske regije Pijemont, sjajno se dosjetio slatkog namaza od lješnjaka, šećera i male količine sirovog kakaa. Smjesu je oblikovao u štrucu koja se može rezati i posluživati na kruhu i nazvao ju Giandujot po tada slavnom lokalnom karnevalskom liku. Tvrtka Ferrero službeno je osnovana 14. svibnja 1946. - opisali su na nutella.com ovaj važan trenutak.

VEZANI ČLANCI:

"Pietro Ferrerov sin Michele iskoristio je svoju genijalnost i metodom pokušaja i pogreške poboljšao recept i proizveo prvu staklenku novog namaza od lješnjaka i kakaa, ali mu još nije dao ime. Rezultat daljnjeg kreativnog razmišljanja bilo je savršeno ime za najslavniji namaz na svijetu - Nutella", napisali su. Godinu dana kasnije nastala je ambalaža nalik današnjoj.

Jede se baš na svemu - dok neki tvrde da ide na kruh, drugi kažu da je najukusnija ona sa žlice. Svjetski dan Nutelle slavi se od 2007. godine.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Komentara 1

DE
Dex
00:19 06.02.2024.

odvratna nakupina šećera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije