Ove veganske krafne od vanilije lagane su i prozračne te su pečene za samo 8-9 minuta u kalupu za krafne. Ovo je recept bez jaja, mliječnih proizvoda i orašastih plodova, tako da u njima može uživati gotovo svatko – nisu potrebne ni posebne zamjene za jaja. Možete ih preliti glazurom od vanilije ili čokolade ili jednostavnom mješavinom cimeta i šećera, piše Safely Delish.
Sastojci:
- 1/4 šalice šećera
- 3 žlice ulja
- 3 žlice vode
- 2 žlice nezaslađenog umaka od jabuka
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 3/4 šalice višenamjenskog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190⁰C i lagano namastite kalup za krafne.
2. U posudi pomiješajte šećer, ulje, umak od jabuke, vodu i ekstrakt vanilije.
3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
4. Dodajte suhe sastojke mokrim i miješajte dok se ne sjedine.
5. Ravnomjerno rasporedite tijesto u kalup za krafne. Prijeđite nožem, lopaticom ili stražnjom stranom žlice po vrhu svake krafne da izravnate/izgladite tijesto.
6. Pecite 8-10 minuta. Ohladite nekoliko minuta, a zatim nježno izvadite krafne iz posude na žičanu rešetku za hlađenje. Ostavite da se ohladi prije glazure ili posipa.
7. Krafne umočiti u glazuru po želji ili uvaljati u šećer i cimet. Uživajte!
VEZANI ČLANCI:
Za domaći umak od jabuka vam je potrebno: 4 jabuke (oguljene i narezane, bez kore), 3/4 šalice vode, 1/4 šalice šećera i 1/2 žličice cimeta u prahu. U tavi pomiješajte jabuke, vodu, šećer i cimet. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri 15 do 20 minuta (dok jabuke ne omekšaju). Ohladite, a zatim zgnječite jabuke dok ne dobijete kašastu smjesu.
Napravite fritule kod kuće: Imamo savršeni recept s kojim nema 'dizanja' tijesta i gotove su za čas