Na društvenim mrežama svakodnevno se dijele zanimljivi trikovi i recepti kako iskoristiti hranu koju bi inače bacili na odličan način. Tako je jedna žena podijelila svoj recept kako napraviti čips od kore krumpira, koja bi inače završila u smeću i bila neiskorištena, prenosi The Sun.
Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:
Većina ljudi krumpir oguli, a njegovu koru baci u smeće, ali jedna žena otkrila je kako se ona može iskoristiti na jednostavan način te da se čak može smrznuti i koristiti kasnije. Svoj trik podijelila je u Facebook grupi Extreme Couponing and Bargains UK, tako što je objavila fotografiju svojih kora od krumpira s raznim začinima.
Objasnila je kako koru od krumpira prvo stavi u plastične vrećice te zatim doda razne začine. Također je rekla da čips voli malo deblji pa je deblje narezala koru, ali se može i tanje narezati, ovisno o željenoj preferenciji.
Podijelila je svoj trik: “Koru prvo namočite u vodi, a zatim izrežete na manje dijelove. Stavite ih u plastičnu vrećicu te dodajte ulje i bilo koji začin koji vam odgovara. Spremite ih u zamrzivač dok se ne smrznu, a kada ih želite napraviti, samo ih ubacite u pećnicu oko petnaest minuta.”
Njezina ideja oduševila je korisnike društvenih mreža. “Odlična ideja, hvala na dijeljenju”, glasio je jedan komentar. “Definitivno ću ovo isprobati, hvala na savjetu”, komentirala je jedna korisnica. Dok su drugi već znali za njezinu ideju i podijelili svoja iskustva. “Radim ih sama i stvarno su ukusni”, komentirala je jedna mama. “Stvarno su odlični, možete dodati i topljeni sir te malo slanine i luka za još bolji okus”, podijelila je jedna korisnica.
Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu: