Mirsina opasnost

Ne pretjerujte s mirisnim svijećama jer mogu izazvati brojne teškoće

'masaza wellness opustanje njega ljepota koza ledja tijelo odmor'
'Photoshop'
19.03.2011.
u 13:52

Mirisne svijeće i električni mirisi za prostor mogu sadržavati stotine kemikalija štetnih za organizam, uključujući ozloglašene ftalate, koji mogu oštetiti plod i prouzročiti malformacije te izazvati probleme reproduktivnog sustava

Ako ste među onima koji se najbolje opuštaju uz mirisne svijeće, možda vas novo američko istraživanje natjera da se predomislite, piše Daily Mail. Naime, spomenuto je istraživanje pokazalo da mirisne svijeće i električni mirisi za prostor mogu sadržavati stotine kemikalija štetnih za organizam, uključujući ozloglašene ftalate, koji mogu oštetiti plod i prouzročiti malformacije te izazvati probleme reproduktivnog sustava. Kao upozoravajući primjer istraživači su izdvojili slučaj Amerikanke Ashley Henry, kod koje se, zbog opsesije mirisnim svijećama, razvila astma te povećana osjetljivost na mirise i druge kemikalije.

 

– Moja me zaljubljenost u mirisne svijeće odvela u bolest. Više i ne pomišljam rabiti ni svijeće ni električne mirise. To savjetujem i drugima – kaže Ashley.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije