mnogi su je podržali

Ne želi više biti pomajka: 'Odgajanje tuđeg djeteta je iscrpljujuće'

shutterstock
20.09.2024.
u 11:30

Žena je priznala da više ne želi biti odgovorna za svoju pokćerku - jer joj 12-godišnjakinja uništava mentalno zdravlje.

Žena je izazvala raspravu nakon što je priznala da više ne želi biti pomajka jer je to iscrpljuje. Objasnila je kako ona i njezin suprug dijele skrbništvo nad njegovom kćeri iz prethodne veze – i iako se trude surađivati s biološkom majkom djevojčice, situacija postaje sve teža, piše Mirror

I, dok je ranije imala odličan odnos s pokćerkom, primjećuje da se s vremenom stvari mijenjaju. Obrativši se na Redditu, rekla je: ‘Pomogla sam joj da izraste u nevjerojatnu djevojku. No, sada je starija, ima 12 godina, i neke neugodne osobine njezine majke počinju izlaziti na vidjelo’. 

VEZANI ČLANCI: 

Tvrdi da bivša supruga njezinog muža stalno pokušava otežati njihov život, a njihova kći to primjećuje i ponaša se slično, misleći da je takvo ponašanje prihvatljivo. Žena se osjeća iskorištenom, jer smatra da je tu samo da brine o djevojčici, troši novac na nju i kupuje joj stvari. Iako obično imaju dobar odnos, svaki povratak od majke zahtijeva tri dana da se kći ponovno prilagodi, a zatim se ciklus ponavlja.

‘Psihički sam iscrpljena’, priznaje, ‘Osjećam se kao da imamo 12 godina negativnog utjecaja i traume koju pokušavamo preokrenuti, a nemam pojma odakle početi’. Njezin suprug se ponaša kao da je ona majka, dok biološka majka ne preuzima gotovo nikakvu odgovornost, zbog čega se žena osjeća kao samohrani roditelj djetetu koje nije njezino.

VEZANI ČLANCI: 

U očaju, podijelila je kako situacija utječe na njezino mentalno zdravlje: ‘Osjećam se iskorišteno i razmišljam o nacho roditeljstvu  zbog vlastitog mentalnog zdravlja. Tako sam umorna i osjećam se tako sama’. Nacho roditeljstvo podrazumijeva da se pomajke ili poočimi ponašaju prema djeci svojih partnera kao prema prijateljima, a ne kao djeci.

Mnogi korisnici su komentirali njezinu objavu, a jedan od njih je rekao: ‘Ovo je prevelika odgovornost da bi je preuzela sama. Suprug mora preuzeti više roditeljskih dužnosti’. Druga korisnica je dodala: ‘Osjećam kao da si ispričala moju priču. Voljela bih da imam riječi ohrabrenja, ali kad pronađeš rješenje, javi’. 

Treća korisnica je preporučila nacho roditeljstvo, ističući: ‘Dali ste sve od sebe, ali sada je vrijeme da njezini biološki roditelji preuzmu odgovornost. Brinite o sebi, jer ako to ne učinite, stvari će postati još gore. Uzmite odmor i pronađite vrijeme za sebe’.

Mama na forumu pokrenula raspravu: 'Treba li moja 9-godišnja kći brijati noge?'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije