usudite li se?

Neki imaju talent za laganje dok su drugi zaljubljeni: Riješite ovaj test i otkrijte trepćete li normalno i što to otkriva o vama

shutterstock/Vision Direct
19.10.2024.
u 12:00

‘Vaši pokreti očima možda izgledaju beznačajno, ali zapravo mogu puno reći o vašim osjećajima'.

To je nešto što radimo svakodnevno, a da gotovo ne razmišljamo o tome. No, jeste li se ikada zapitali kakav je vaš obrazac treptanja u usporedbi s drugima? Vision Direct je predstavio novi test koji vam otkriva koliko puta trepnete u minuti i kako to stoji u odnosu na prosjek. Iako se na prvi pogled čini kao zabavna igra, stručnjaci tvrde da test može otkriti skrivene emocije i misli, piše Daily Mail

‘Vaši pokreti očima možda izgledaju beznačajno, ali zapravo mogu puno reći o vašim osjećajima – bilo da vam se sviđa partnerova odjeća ili krijete da ste pojeli zadnji komadić pizze vašeg cimera’, kažu iz Vision Directa.

VEZANI ČLANCI: 

Ako želite isprobati igru, samo kliknite na ovaj link i pritisnite crveni gumb s natpisom 'Odvedi me na test'. Kada test počne, jednostavno pritisnite gumb svaki put kad trepnete tijekom odbrojavanja od jedne minute, a rezultat će vam pokazati koliko ste puta trepnuli i gdje se nalazite na skali od 'Oči širom otvorene' do 'Super brzi treptaj'.

Ako ste na kraju skale ‘Oči širom otvorene’, možda imate talent za laganje. Stručnjakinja za govor tijela Traci Brown, koja je surađivala s Vision Directom, objasnila je: ‘Da biste prepoznali lažljivca, morate prvo primijetiti kako ta osoba inače trepće. Kada laže, brzina treptanja obično uspori, a zatim naglo poraste odmah nakon izgovorene laži’. 

VEZANI ČLANCI: 

Međutim, Brown naglašava da je treptanje samo jedan od mnogih pokazatelja laganja. Važno je obratiti pozornost i na druge aspekte govora tijela i ton glasa. Ako je vaš rezultat ‘Super brzi treptaj’, to može značiti da ste uzbuđeni – možda čak i zaljubljeni. Istraživanja pokazuju da brže treptanje često prati emocionalno uzbuđenje, a ako vaš partner brzo trepće dok vas gleda, možda je jednostavno nervozan jer mu je stalo do vas.

Iako ste možda u iskušenju da pokušate prilagoditi brzinu treptanja kako biste sakrili svoje emocije, Brown upozorava da to može dovesti do suprotnog učinka. ‘Pokušaji da kontroliramo nesvjesne radnje, poput treptanja, obično ne uspijevaju. Umjesto toga, osoba može djelovati nepouzdano ili neiskreno’, zaključuje ona.

GALERIJA: Ovo je 10 nevjerojatnih činjenica o vašim očima koje malo tko zna

1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije