Ako ipak odlučite samo napraviti Halloween bombone, trebati ćete ove sastojke:
- 130 g šećera u prahu
- 28 g mlijeka u prahu
- 1/4 žličice soli
- 100 g šećera u granulama
- 7 dcl svijetlog kukuruznog sirupa
- 30 g meda
- 2 ½ žlice vode
- 2 žlice maslaca sobne temperature
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- žuta i narančasta boja za hranu
Priprema:
U mikseru miješajte šećer u prahu, mlijeko u prahu i sol dok smjesa ne postane glatka i dobro sjedinjena. Stavite sa strane.
U loncu od dvije litre pomiješajte šećer u granulama, kukuruzni sirup, med i vodu. Stavite na srednju vatru, poklopite i kuhajte četiri minute. Dodajte maslac pa opet zagrijte lonac na otprilike 115°C, dvije do četiri minute. Maknite s vatre.
Dodajte vaniliju i suhu smjesu od šećera, mlijeka i soli, neprestano miješajući silikonskom lopaticom dok se sve dobro ne sjedini.
Izlijte na pola lima obloženog papirom za pečenje.
Ohladite 20 minuta. Podijelite tijesto na tri jednaka dijela. Dodajte 2, 3 kapi žute boje jednom komadu tijesta i mijesite dok se boja ne prožme. Dodajte 2, 3 kapi narančaste boje drugom komadu i mijesite dok se boja ne prožme. Treći komad ostavite bijel.
Sva tri dijela narežite na trećine i svaki dio tijesta razvaljajte u pramen. Položite pramenove jedan do drugog (žuti, narančasti, pa bijeli) i pritisnite ih prstima. Odrežite neravne krajeve, a zatim od njih ispletite pletenice pa rezačem za pizzu narežite bombone. Položite ih na papir dok se ne osuše, najmanje dva sata. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi s papirom za pečenje između svakog sloja.
Maškare u Šibeniku