Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisni savjeti

Nikad brže i jednostavnije: Ovako ćete najlakše očistiti indukcijsku ploču!

Shutterstock
02.02.2024.
u 07:00

Nerijetke su situacije da pokušavate očistiti ploču, no sjaj ne postižete, a mrlje ostaju na njoj

Pojava indukcijskih ploča izazvala je pravu malu revoluciju u procesima kuhanja, zbog čega su se mnogi odlučili svoje dotadašnje, plinske ili električne ploče zamijeniti upravo njima. Iako možda nema utore i razne dodatke, kao primjerice plinske ploče, ni čišćenje indukcijske ploče za mnoge nije baš najlakši zadatak i to najviše iz jednog razloga - jer postići sjaj bez mrlja i nije baš lagano, piše Simply Better Living

Najbolji savjet kojeg biste se trebali pridržavati je da očistite ploču odmah nakon što završite s kuhanjem i to baš nakon svake uporabe, makar vam se ne čini da je uprljana.

VEZANI ČLANCI:

Indukcijske ploče lako se čiste zbog neporozne staklokeramičke površine, no sada dolazimo do onog dijela koji mnogima zadaje glavobolju, a to je kako postići da indukcijska ploča ima sjaj, no bez mrlja. Uz pomoć ova tri jednostavna koraka, sjaj će biti postojan, a mrlje će netragom nestati. 

1. Pričekajte da se ploča prije početka čišćenja u potpunosti ohladi. To je najvažniji dio da bi indukcija bila bez mrlja jer će svaka tekućina za čišćenje koju koristite u suprotnom ostaviti tragove.

2. Nakon što se ploča ohladi, uzmite svoje uobičajeno sredstvo za čišćenje indukcijske ploče i našpricajte ga te obrišite krpom od mikrofibre.

3. Umjesto papirnatih ubrusa, indukcijsku ploču za kraj obrišite drugom krpom od mikrofibre i kružite po površini malim pokretima, čime ćete zapravo postići efekt poput poliranja, zahvaljući čemu će mrlje nestati.

Daske za rezanje, daljinski upravljač...Ove stvari u kućanstvu prljavije su od - toaleta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije