Ne propustite!

Novi broj Slanog&slatkog danas na kioscima: Donosimo priču o sushiju

17.06.2023.
u 08:54

Sutra je Međunarodni dan sushija pa smo ovom japanskom jelu posvetili broj, a savjete kako ga pripremiti i na što paziti donosi chef Mladen Križanović, koji se školovao i na tokijskoj akademiji

Svoje iskustvo brusio je i na poznatoj sushi akademiji Tokyo Sushi Academy. Školovanje tamo traje šest tjedana, no pravi sushi chef školuje se, riječima ovog sushi majstora Mladena Križanovića, cijeli svoj radni vijek jer mjesta za napredak uvijek ima. Tko bi rekao kad vidi te male rolice da zahtijevaju toliko truda.

No stvar je, kao i uvijek, u detaljima jer oni čine razliku. I, naravno, u svježim, kvalitetnim namirnicama. Pripremiti sushi koji se sastoji od samo nekoliko sastojaka zahtijeva preciznost i vježbu, a mi u ovom broju Slanog&slatkog donosimo savjete chefa Križanovića koji će vam pomoći u slaganju ovog jela. S njim je razgovarala urednica Večernjakovog magazina Living Martina Strukić.

Osim sushija, koji je tema broja, pozabavili smo se još jednim svjetski poznatim globalnim jelom – pizzom, naš Zoran Vitas pričao je s jednim od najboljih europskih pizzaiola Matteom Cantonom. Jolanda Rak Šajn problematizira kako neko hrvatsko jelo može postati globalno, jer aduta imamo, o tome je pričala s nizom stručnjaka. Večernjakov gastrolutalica Robert Bubalo donosi priču iz Rima, šefica digitala VL-a Anamaria Todorić otkriva koja su najguglanija jela i kako pripremiti neka, predstavljamo i restoran koji je proglašen najboljim u Večernjakovoj kontinentalnoj Turističkoj patroli, tamo je bila Snježana Bičak. Bili smo i u kultnom restoranu Kukuriku, koji slavi 25. rođendan, intervju s vlasnikom, koji otkriva što se jelo te večeri kad je dogovorena Kukuriku koalicija te što predsjednik Milanović voli jesti, donosi Denis Romac. Barbara Toma posjetila je i međimurske vinare, čija se vina dižu na ljestvici popularnosti. A tu je i redovna rubrika chefice Esplanade Ane Grgić Tomić. Grafički urednici magazina su Vladimir Mirčeta i Kristina Franić, ovaj broj uredila je Petra Balija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije