BRZO I LAKO

Očistite cijelu wc školjku u 4 jednostavna koraka: Biti će blistavo čista!

Shutterstock
19.07.2022.
u 13:30

Kako biste pravilno očistili svoju wc školjku, potrebni su vam sredstvo za čišćenje wc školjke, četka za wc, gumene rukavice i nešto čime ćete obrisati površine, poput papirnatih ručnika ili maramica

Čišćenje wc školjke nikome nije najdraži kućanski posao, no predstavlja dio redovne rutine čišćenja kupaonice i pomaže da sve ostane ugodno, čisto i mirišljavo. Srećom, to je jednostavno učiniti pomoću ova četiri koraka, piše The Sun.

Kako biste pravilno očistili svoju wc školjku, potrebni su vam sredstvo za čišćenje wc školjke, četka za wc, gumene rukavice i nešto čime ćete obrisati površine, poput papirnatih ručnika ili maramica. Možete koristiti i sprej za dezinfekciju kako biste bili sigurni da ste uklonili sve bakterije. 

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

Prvi korak je da isperete zahodsku školjku sa spuštenim poklopcem kako biste spriječili prskanje, a nakon toga dodajte željeno sredstvo u WC školjku. Poprskajte sredstvo za čišćenje po unutarnjem rubu, tako da kaplje prema dolje. Zatvorite poklopac, neka odstoji nekoliko minuta, a dok čekate možete krenuti na vanjski dio školjke.

Započnite od vrha kako biste spriječili kapanje prljave tekućine po već čistim površinama. Poprskajte vodokotlić, ručku i rubove školjke pa obrišite. Nakon toga, prijeđite na poklopac pa obrišite cijelu vanjsku stranu zahodske školjke. Započnite s bočnim stranama, nastavite s čišćenjem prednjeg dijela, a za kraj ostavite čišćenja donjih rubova. Nakon toga se vratite na unutarnji dio, pa WC četkom izribajte unutrašnju površinu školjke, uključujući i dno koje je u vodi. Zatim zatvorite poklopac i isperite ga tako da kemikalije u vodi ne prskaju posvuda. 

Ako ste već dobro obrisali vanjski dio poklopca, sada je to potrebno napraviti s unutarnjom stranom, bez obzira na to što je isprana toaletnom vodom. Možete koristiti sprej bez izbjeljivača, koji možete nanijeti i jednostavno istrljati nakon što odstoji nekoliko minuta. 

Dasku wc školjke nikako nemojte zanemariti, nju također treba temeljito očistiti. Ono što trebate učiniti je podići dasku i poprskati je odozgo, s unutarnje i svih drugih strana. Očistite i one spojnice koje služe podizanju daske. Kod nekih školjki, taj dio se može rastaviti kako bi ga što bolje očistili. Obrišite cijelu dasku navlaženom krpom kako biste uklonili tragove sredstva s površine.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije