Tko je u pravu?

Odbija vratiti psa kojeg je pronašla njenim vlasnicima: 'Previše sam je zavoljela'

shutterstock
22.06.2024.
u 15:30

‘Mislila sam da me pokušava prevariti budući da je živjela na drugom kraju zemlje, ali sam pronašla njezin Instagram s puno slika i videa pasa’.

Jednu se ženu mnogi kritizirali jer je odbila vratiti psa kojeg je pronašla jer je 'previše voli da bi je vratila'. Objasnila je kako je ‘udomila’ psa prije otprilike sedam mjeseci nakon što ju je njezina prijateljica pronašla kako luta ispred njezine kuće. Prvotno ju je odnijela u veterinarsku stanicu da vide je li prijavljena kao nestala - ali kako nije imala mikročip, zaključila je da životinja nema vlasnika, piše Mirror

Na Redditu je napisala: ‘Bila je premršava i i mala prljavo krzno. Kontrola životinja nije mogla pronaći mikročip pa su rekli da je mogu zadržati tjedan dana i da će je navesti na svojoj web stranici, a ako se nitko ne javi da je mogu udomiti. Dakle, upravo se to dogodilo’. 

VEZANI ČLANCI: 

‘Moj pas sada ima sjajno krzno i ​​vrlo je zdrava. Pristojna je i dobro hoda na uzici. Naučila je mnogo trikova. Imam depresiju i anksioznost i ona je moja podrška. Ona je iskreno svjetlo mog života’, dodaje. Nakon što je provela više od pola godine sa svojim novim ljubimcem, odlučila se pridružiti Facebook grupi za neobičnu čistokrvnu pasminu kako bi je pokazala.

Rekla je: ‘Postavila sam njezinu sliku u grupu i nekoliko sati kasnije neka mi je žena poslala poruku. Rekla je da je moj pas njezin pas i bila je tako zahvalna što sam je pronašla i htjela se dogovoriti da dođem po nju. Ponudila mi je platiti što se dobro brinem za nju’. 

‘Mislila sam da me pokušava prevariti budući da je živjela na drugom kraju zemlje, ali sam pronašla njezin Instagram s puno slika i videa pasa’, dodaje, ‘Moj pas ima vrlo jedinstvene oznake tako da je nepogrešivo bio isti pas kao onaj na njezinim slikama. Moja ljubimica zapravo je šampionka na izložbama s hrpom treninga’. 

GALERIJA: Omiljeni kućni ljubimci: Ovo je 10 najpopularnijih vrsta pasa u Hrvatskoj

1/11

‘Ima i mnogo titula. Očigledno je da je bila dobro zbrinuta, dobro dresirana i voljena’, priznaje. Vlasnica je objasnila kako joj se prošle godine zapalila kuća i izgubila je sve, uključujući i psa koji je u strahu pobjegao. Iako je suosjećala s njom, rekla joj je da neće vratiti psa jer su se međusobno zbližile u posljednjih sedam mjeseci. 

‘Ona je moja životinja za podršku pa nisam ni sigurna bih li mogla živjeti bez nje. Ponudila sam joj da joj redovito šaljem slike, ali postala je jako bezobrazna. Dobila sam gomilu poruka punih mržnje od ljudi koje uopće ne poznajem. Imala sam napadaje panike jer su njezini prijatelji govorili da sam ja kriva što joj se pas izgubio. Na kraju sam je blokirala jer me nije htjela ostaviti na miru’, rekla je. 

Osjećajući se krivom zbog svoje odluke, oglasila se na društvenim mrežama i upitala korisnike kako bi oni postupili u ovoj situaciji. Dodala je: ‘Budući da je bila u skloništu kroz razdoblje čekanja i nije pronađen mikročip, udomila sam je i ona je moja. Zakonski sam u pravu, ali sam moralno u krivu?’. 

VEZANI ČLANCI: 

Korisnici društvenih mreža nisu se suzdržavali, a mnogi su je osudili da je 'ukrala' tuđeg kućnog ljubimca. Jedan korisnik je rekao: ‘Ova je žena vjerojatno bila izbezumljena zbog ovoga i konačno je vidjela sliku svog voljenog psa na web stranici o pasmini za koju je vjerojatno mislila da je više nikada neće vidjeti, vjerojatno je bila ekstatična u tom trenutku samo da biste je vi odbili. Pet godina je pola života nekih pasa i ona je sve radila kako treba, voljela je i dresirala ovog psa i mikročipirala ga je unatoč tome što on nije otkriven’. 

Drugi korisnik je dodao: ‘Sebična si i okrutna. I možete se kladiti da ona ima dokumente o tom psu. Obavijestite nas kada vas odvede na sud. Želio bih sretan kraj’. Treći korisnik je rekao: ‘Ako je ovo izložbeni pas, pravi je vlasnik potrošio puno vremena i novca na obuku psa. Zvuči kao da je pas pobjegao i završio na dugom putu. Bili ste dovoljno dobri da se pobrinete za psa neko vrijeme, ali trebate ga vratiti prije nego što dođete na sud’.

Pas koji ‘govori’ postao viralan: ‘Može izraziti niz potreba i emocija, od gladi do potrebe za WC-om!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije