Ova kombinacija sastojaka pruža savršenu ravnotežu slatkog i slanog okusa, dok mu crni češnjak dodaje dubinu i kompleksnost. Mješavina začina daje posebnu aromu i okus, a orasi pružaju divnu hrskavost i teksturu. Priprema ovog namaza više je nego jednostavna i brza. Uživajte u ovom fantastičnom Tatjaninom namazu koji će goste ostaviti bez riječi!
Namaz od cikle, kozjeg sira i oraha
Sastojci:
- 200 g pečene cikle
- 40 g kozjeg sira
- komadić plavog sira
- šaka pečenih oraha
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 režanj crnog češnjaka
- papar
- sol aromatizirana limunom i listićima čilija
- gruzijska mješavina začina: morska sol, sjemenke komorača, crni papar, korijander, kumin, češnjak, kopar
Priprema:
Ciklu ispecite u pećnici. Možete je staviti u vatrostalnu posudu s poklopcem i ubaciti u pećnicu na 30 minuta na program za pečenje povrća na pari (ako ga imate). Radi lakšeg čišćenja ciklu, kad je kuhana, stavite u vrećicu i ubacite u zamrzivač da se ohladi. U kuhinjski uređaj ubacite pečenu ciklu, kozji sir, plavi sir, orahe koje ste prethodno tostirali u tavi, jedan režanj crnog češnjaka, balzamični ocat, maslinovo ulje i sve začine. Miksajte dok ne dobijete lijepi namaz. Možete ga poslužiti uz tostirani kruh ili neko toplo pecivo po želji. Namaz će u hladnjaku potrajati nekoliko dana pa ga možete pripremiti ranije i obogatiti njime uskrsni doručak.