Ako ste u potrazi za ukusnom domaćom desertnom idejom, zabavnim projektom s djecom ili jednostavno novim receptom za desert koji biste dodali u svoj arsenal, evo jednog koji će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima. Nema ničeg zabavnijeg ili nostalgičnijeg od uživanja u velikoj zdjeli sladoleda na kraju sparnog ljetnog dana. Ovaj sladoled nije samo mekan, kremast i sočan, već i sve što trebate su samo tri sastojka i zamrzivač, prenosi Simply Recipes.
Sastojci:
- 2 šalice ohlađenog čvrstog vrhnja za šlag
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
VEZANI ČLANCI:
Upute:
1. Stavite kalup za kruh u zamrzivač da se ohladi dok radite sladoled.
2. Dodajte čvrsto vrhnje za šlag u zdjelu samostojećeg miksera ili veliku zdjelu ako koristite ručni mikser. Mutite dok se malo ne zgusne, zatim dodajte ekstrakt vanilije. Nastavite miješati smjesu srednjom do visokom brzinom 5 do 6 minuta.
3. Nježno umiješajte prvu polovicu zaslađenog kondenziranog mlijeka. Kad se sve spoji, preklopite drugom polovicom.
VEZANI ČLANCI:
4. Smjesu za sladoled prebacite u ohlađeni kalup za kruh. Pokrijte vrh listom papira za pečenje, a zatim čvrsto omotajte tepsiju aluminijskom folijom. Zamrznite dok se ne stegne, preko noći ili najmanje 6 sati.
5. Izvadite pripremljeni sladoled iz zamrzivača 5 minuta prije nego što budete spremni za posluživanje.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:
Najlakši??? U njemu šećera k'o u priči...