kraće je bolje

Ovaj trik s tuširanjem možda još uvijek niste isprobali

tuširanje
Foto: Thinkstock
06.03.2014.
u 14:36

Da vam se koža ne bi pretvorila u zmijski omotač, smanjite temperaturu mlaza vode na najmanju moguću mjeru- ili se nemojte tuširati duže od 15 minuta.

Kraće se tuširajte i očuvajte kožu!

Niže vanjske temperature nas jednostavno mame da uobičajeno jutarnje tuširanje pretvorimo u polusatno ”orgijanje” pod mlazom tople vode. Koliko god godilo, boravak u lažnim tropima košta nas lipidnog sloja kože - kompleksa masnih kiselina čiji sastav sprečava gubitak vlage u koži.

Da vam se koža ne bi pretvorila u zmijski omotač, smanjite temperaturu mlaza vode na najmanju moguću mjeru- ili se nemojte tuširati duže od 15 minuta.

Taj sloj zaštitnih ulja uklanja se i redovnim brijanjem.U tom slučaju, pobrinite se da krema koju koristite za brijanje ispod pazuha sadrži ulje aloe vere i mineralna ulja. Također, nakon brijanja nogu, nanesite specijalnu kremu za njegu kože poslije brijanja.

Bilo bi dobra kada bi i ta sadržavala aloe veru ili ako se radi o aloe vera gelu.

>>Čini se da smo cijelo vrijeme prali kosu na krivi način....

>>Sve što ste mislili o pranju rublja pogrešno je! 5 grešaka koje radimo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije