Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijere

Ovo je pet znakova da je vrijeme za promjenu zanimanja

nezadovoljan radnik
Foto: Thinkstock
08.04.2015.
u 10:54

Čak i kada su zaposlenici zadovoljni plaćom i mogućnostima rada, neće uživati u svom poslu ako ne osjećaju da ih se cijeni.

Neovisno o godinama, porijeklu ili postignućima vjerojatno je da ste razmišljali o mogućnosti nove karijere u nekom trenutku života. Ovo je pet kritičnih znakova koji upućuju na to da će vam vjerojatno koristiti promjena karijere koje donosi hbr.org.

Ne učite

Istraživanja su pokazala da je najsretniji prelazak u visoku starosnu dob uključuje rad koji stimulira um da konstantno uči.

Ne radite onoliko koliko biste mogli

Ako stagnirate, kružite na autopilotu i možete raditi posao čak i u snu, tada gotovo sigurno ne radite koliko biste mogli. Prije ili kasnije to će naštetiti vašem životopisu i zapošljivosti. Ako želite biti sretni i uključeni u poslu, onda bolje pronađite posao na kojem ćete moći raditi s vašim punim potencijalom

Osjećate se podcijenjeno

Čak i kada su zaposlenici zadovoljni plaćom i mogućnostima rada, neće uživati u svom poslu ako ne osjećaju da ih se cijeni.

Radite samo zbog novca

Ostanak na poslu samo zbog novca nezadovoljavajući je u najboljem slučaju i demotivirajući u najgorem.

Mrzite svoga šefa

Izreka glasi da ljudi se zapošljavaju u kompanijama, ali daju otkaze zbog šefova. Istraživanje je pokazalo da 75 posto zaposlenih odraslih osoba najstresnijim dijelom svog posla smatraju kontakt sa svojim naređenim.

>> Razmišljate o promjeni zanimanja? Evo što savjetuje suosnivač LinkedIna

>> 5 načina da budete sretni na poslu iako imate malu plaću, lošeg šefa...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije