isprobajte

RECEPT DANA Ovo su najbolje krpice sa zeljem koje ste ikada probali: Tajna je u jednoj namirnici!

Shutterstock
11.11.2023.
u 07:53

Krpice sa zeljem mnogima su omiljeni prilog uz meso ili nešto drugo

Priprema je jednostavna a ako se odlučite na kupovne krpice i vrlo brza (mi vam ipak savjetujemo da se napravite domaću tjesteninu, imamo i recept za pripremu). Od nekoliko skromnih sastojaka začas ćete dobiti fini obrok.

Krpice sa zeljem:

Zelje:

700 g do 1 kg svježeg zelja

1 velika žlica svinjske masti

1-2 žlice šećera

sol, papar po potrebi

temeljac ili malo vode

VEZANI ČLANCI:

Krpice:

3 jaja + 3 žumanjka330 g brašna

malo soli

Priprema: Glavici kupusa odstranite vanjske listove, prepolovite je i izvadite sredinu pa je narežite na trake prvo uzdužno, a zatim i poprijeko, da dobijete kvadrate. Na svinjskoj masti otopite šećer, da potamni, ali pazite da vam ne počne gorjeti, pa na njega dodajte narezano zelje da pokupi sav karamel i masnoću i dobije lijepe tamnosmeđe rubove. Posolite, uslijed toga će zelje početi puštati vodu i pirjajte, samo po potrebi podlijevajući temeljcem ili vodom da omekša. Ako volite pod zubima osjetiti još malo tvrđe zelje i kupus i ne želite da se dokraja raspadne, vrijeme pirjanja prilagodite tome. Pred sam kraj popaprite po ukusu i dodajte zelju skuhane i ocijeđene krpice, koje možete kupiti gotove ili ih napraviti sami.

Pripremite domaće krpice: Pomiješajte jaja, žumanjke i brašno s malo soli pa umijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite u šest kuglica koje zatim razvaljajte ili, još bolje, provucite kroz mašinu za tijesto od debljeg k tanjem, do debljine koju želite (krpice podnašaju i da su malo deblje) pa trake tako dobivenog tijesta ostavite da se prosuše. Zatim ih složite jednu na drugu, po potrebi još malo pobrašnite, da vam se ne bi slijepile i narežite na kvadrate, krpice. Skuhajte ih u posoljenoj vodi i dodajte zelju.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

OK
Okrad11
09:44 11.11.2023.

Tajna je u jednoj namirnici! Kojoj???????

Avatar drot kefa
drot kefa
13:06 11.11.2023.

Gorim od znatiželje da nam otkrijete koja je to tajna namirnica, a recept je klasičan za krpice sa zeljem

MA
malaliba
21:03 11.11.2023.

Fali luk koji se prvo dinsta i na njega se stavlja šećer i kada šećer počne karamelizirati tek onda se stavlja zelje i to može sitno sjeckano ili sitno ribano,što je meni bolje. Začiniti solju i paprom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije