moderne verzije

Ovo su 'slavonske' haljine od plahti, stolnjaka kojih se ne bi posramili ni svjetski dizajneri...

Moda na Vinkovačkim jesenima
Foto: Nikola Zoko
1/22
19.09.2016.
u 14:06

Vinkovačkim ulicama za vrijeme "Jeseni" prolaze ušminkane Vinkovčanke i gošće noseći moderne verzije tradicionalnih nošnji.

Vinkovci su proteklih 10 dana ponovo zabljesnuli u jesenskom ruhu! Već tradicionalna manifestacija Vinkovačke jeseni , u ovaj je grad u srcu Slavonije, proteklog su tjedna ugostile brojne ljubitelje glazbe, tradicije i slavonskih običaja. I mi smo uživali u ovom prekrasnom događaju prateći otvorenje manifestacije, ali i tradicionalnu povorku na kojoj se predstavilo čak 70 kulturno umjetničkih društava.

No, ono što nas je posebno oduševilo je spoj tradicije i mode. Naime, Vinkovačkim ulicama za vrijeme "Jeseni" prolaze ušminkane Vinkovčanke i gošće noseći moderne verzije tradicionalnih nošnji. Mi smo ovjekovječili haljine napravljene od tradicionalnih plahti, stolnjaka, prekrojene nošnje koje su dobile izgled koji bi poželjeli i slavni dizajneri na svojim pistama.

Foto: Nikola Zoko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije