Wow!

Ovog Uskrsa obojite jaja prirodno: Kuhanje u vinu dat će im posebne šljokice

shutterstock
15.04.2022.
u 07:00

Ova metoda je puno zdravija, ali i jeftinija.

Postoji zaista mnoštvo načina bojanja jaja za Uskrs, ali sve više ljudi okreće se prirodnim i zdravijim metodama, a najpopularnija u posljednje vrijeme je bojanje jaja u vinu. Osim što će dati lijepu bordo ili ljubičastu boju, na ljusci jajeta stvaraju se sitni kristalići, odnosno šljokice!

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice:

1/10

 

Količina vina ovisi o količini jaja, a na 10 komada preporučuje se 1 litra vina. Stavite sve u lonac i kuhajte otprilike 7 minuta. Maknite s vatre i ostavite u loncu 12 sati ili barem preko noći kako bi se stvorilo što više kristalića. Izvadite ih iz lonca i posložite na kartonsku kutiju od jaja kako bi se osušila, savjetuje Amazingly Tasty.

 

Foto: Amazingly Tasty

Najljepši proljetni prizori stižu iz Japana: Procvjetala stabla trešnje prava su atrakcija ❤😍

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije