naišli su na kritike

Par svoje vjenčanje gostima naplatio 450 dolara: 'Mi smo potrošili više od 100.000, pomozite nam pokriti dio'

@imhassanrahim
04.09.2024.
u 14:30

Mnogi gosti nisu dobro primili ovu ideju te većina od 125 pozvanih još nije potvrdila dolazak.

Bračni par iz SAD-a zamolio je svoje goste za financijski doprinos kako bi pokrili troškove vjenčanja, što je izazvalo nerazumijevanje. Hassan Ahmed i njegova buduća supruga, suočili su se s kritikama nakon što su svojim gostima naplatili 450 dolara po osobi za sudjelovanje na njihovom vjenčanju. Ahmed je na TikToku objasnio kako je već potrošio preko 100 tisuća dolara na svoje vjenčanje i da taj iznos pokušavaju djelomično pokriti, piše 20 minuten.

Međutim, mnogi gosti nisu dobro primili ovu ideju, te većina od 125 pozvanih još nije potvrdila dolazak. Ahmed je bio iznenađen negativnim reakcijama, ističući da ljudi plaćaju slične iznose za koncertne ulaznice. Ipak, većina komentara na njegov video bila je negativna, zbog čega su komentari na TikToku deaktivirani. Unatoč tome, rasprava na društvenim mrežama se nastavila, a mnogi smatraju da je neprikladno prebacivati troškove vjenčanja na goste.

 

@imhassanrahim Let me know if we’re wrong ? #wedding ♬ original sound - imhassanrahim

Slične situacije nisu nepoznate ni u Švicarskoj, gdje neki parovi na pozivnice stavljaju IBAN broj za uplate. Organizatorica vjenčanja Simone Glarner razumije frustraciju gostiju. ‘Ako morate platiti značajan iznos kako biste prisustvovali vjenčanju, to može ostaviti gorak okus’, kaže Glarner. Osim toga, gosti često imaju dodatne troškove, poput darova ili putovanja, što može dodatno opteretiti njihov budžet. Glarner smatra da je iznos od 450 dolara previsok za većinu gostiju, te da nije fer prebacivati cjelokupne troškove na njih.

Glarner također napominje da su vjenčanja često skupa, ali parovi bi trebali unaprijed razmisliti o svojim financijskim mogućnostima. ‘Gosti mogu doprinijeti troškovima, primjerice ako se slavlje održava u inozemstvu ili traje više dana, ali prebacivanje svih troškova nije dobro rješenje’, dodaje. Pitanje koje parovi trebaju postaviti je zašto žele organizirati tako raskošno vjenčanje, posebno ako im budžet to ne dozvoljava. ‘Lijepo vjenčanje može se organizirati u svakom cjenovnom rangu’, kaže Glarner. Na kraju, ono što je važno je provesti lijep dan s voljenima i slaviti ljubav.

VEZANI ČLANCI: 

Glarner također savjetuje parovima da pametno planiraju svoj budžet. ‘Lokacija i hrana ne bi smjele zauzimati više od 50 posto ukupnog budžeta’, preporučuje ona. Mnogi parovi unaprijed rezerviraju mjesto bez potpune svijesti o troškovima, što može dovesti do probijanja budžeta.

Žena se udala u ružičastoj vjenčanici pa je mnogi kritizirali: 'Odvratna je i neukusna!'

 

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kingtom
16:10 04.09.2024.

Genijalac, troši pare koje nema, trebao je organizirati u skladu sa mogućmostima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije