Tko bi rekao

Pečeno pile više nikada neće biti isto uz ovaj sastojak

Shutterstock
04.09.2019.
u 06:54

Ova hrana je mnogima omiljena, a mlijeko će je učini još ukusnijom i sočnijom

Mlijeko kod pečenja pileta napravit će svoje. Iako zvuči neobično, zapravo je upravo zbog ovog sastojka meso sočno, ali i hrskavo.  

Foto: Shutterstock

Čak i Jamie Oliver koristi mlijeko kada peče pile. Nije važno o kojoj vrsti mlijeka se radi, jer će svako imati jednak utjecaj. Ovo se događa jer kalcij iz mlijeka neutralizira enzime piletine, a to je potom omekšava. Uz to će se napraviti i fini umak zbog kojeg će piletina biti sočnija. 

Pile se prvo prepeče na štednjaku do zlatne boje, a potom se stavi peći u pećnicu na sat vremena zajedno s mlijekom

Pogledajte što odjenuti na razgovor za posao: 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije