Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podučite ih

Pet ljubavnih lekcija za vašeg tinejdžera

poljubac, par, jesen, zrinjevac,  (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
19.11.2012.
u 16:24

Stanje zaljubljenosti možda je euforično, no kako će vaš tinejdžer podnijeti prvi raskid? Ovdje uskačete vi

Iako mnogi odrasli muku muče s ljubavnim problemima, možete zamisliti kroz kakva stanja prolazi jedan prosječan tinejdžer, pogotovo ako se zaljubio prvi put. Psihologinja Barbara Greenberg za Galtime objašnjava da se u tom osjetljivom razdoblju treba približiti tinejdžeru i objasniti mu neke "zakone" u ljubavi. Ako ljubav još nisu pronašli, možete ih utješiti da većina mladih stupa u vezu tek nakon srednje škole. Informaciju će vjerojatno pohraniti negdje u glavi iako vam se može činiti da im nije stalo. 

Evo nekih primjera kako pomoći svom tinejdžeru u ljubavi:

1. Ne omalovažavajte njihove osjećaje. Pozorno poslušajte što vam imaju reći i pokušajte ih shvatiti. To što proživljavaju krizu zbog sitnica ili krivog pogleda nemojte olako shvaćati i kažite im da u životu postoje razdoblja kada će osjetiti navalu negativnih osjećaja, no ubrzo će to stanje zamijeniti pozitivni osjećaji koje donosi ljubav. I to je jedina istina.

2. Veze se moraju prekidati suosjećajno. Savjetujte im da, koliko god bili povrijeđeni, vezu kraju treba privesti dostojanstveno, bez vikanja, jer postoji mogućnost da im to postane način na koji će prekidati i buduće veze. Dakle – prekini s nekim onako kako bi želio da drugi prekine s tobom. Uvijek postoji mogućnost da se s nekim ostane prijatelj ili se ponovno zaljube. Isto tako valja ih uputiti da vezu prekinu osobno, ne porukom, Facebookom, ili e-mailom.

3. Vrijeme liječi sve. Isprva će im se činiti da se srušio cijeli svijet, no tuga i odbačenost brzo će proći. Pogotovo uz neke aktivnosti koje ih mogu ispunjavati...

4. Svaka veza može nas učiniti ranjivima, ali nas može i nešto naučiti i o nama samima. Možda će vaš tinejdžer početi prepoznavati karakteristike koje mu se kod nekoga ne sviđaju i izbjegavati ih u budućim ljubavima. A možda će početi zapažati i svoje osobine te kako se ponaša u društvu suprotnog spola. 

5. I drugima se to događa. Nisu ni prvi ni zadnji koji će ostati slomljenih srdaca. Svako odrastao barem je jednom doživio propalu ljubav jer upravo ljubav ima moć da nekoga učini najsretnijim i najnesretnijim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije