NOĆ JE NJIHOVO VRIJEME

Pilot, dizajnerica nakita, vlasnica bistroa i pekar dijele zajedničku strast

Xiaomi 14T serija
Foto: Xiaomi
1/8
16.10.2024.
u 15:37

Xiaomi je kroz svoju najnoviju 14T seriju projektom „Heroji noći“ ispričao uspješne poslovne priče naizgled nespojivih pojedinaca, vrhunskih profesionalaca i kreativaca

Iako se međusobno ne poznaju i rade u potpuno različitim branšama, Zorana Viljca, Ivu Viljevac Toš, Nikolinu Antić i Darka Kušića, povezuje rad u noćnim satima. Za neke od njih rad noću uvjetovala je specifičnost njihovih profesija – Viljac je dugogodišnji pilot Croatia Airlinesa s brojnim noćnim letovima, Kušić je jedan od četvorice osnivača zagrebačke craft pekare Bread Club, dok Antić proteklih osam godina radi u izrazito dinamičnoj restoranskoj industriji na čiji je višesmjenski rad u potpunosti navikla. Iva Viljevac Toš, poznata dizajnerica nakita, rad noću bira zbog toga što joj noć pruža mir i poticaj za stvaranje kakav u hektičnom danu može samo sanjati.

Čarobnost noći opisivali su mnogi umjetnici – od pisaca, likovnjaka, fotografa i glazbenika, a svojim projektom „Heroji noćikoji je javnosti predstavljen u sklopu lansiranja Xiaomi 14T serije, sada je to učinio i Xiaomi. Xiaomi 14T serija pruža izvanredno iskustvo fotografije za svakog korisnika zahvaljujući Leica optici nove generacije. S naprednim mogućnostima za snimanje pri slabom osvjetljenju, Xiaomi 14T i Xiaomi 14T Pro fotografiraju noćne prizore koji oduzimaju dah i živopisne pejzaže s izvanrednom jasnoćom.

Xiaomijev projekt „Heroji noći“ okuplja istaknute pojedince kojima noć pomaže osloboditi kreativne potencijale. Tišina noći često donosi željenu introspekciju, izoštreni i dublji fokus na vlastite osjećaje, želje i promišljanja, a bez takve (samo)analize, nitko od spomenute četvorice vrhunskih profesionalaca ne bi ostvario svoje profesionalne snove.

Pilotska kabina za mene je najljepši ured na svijetu, s pogledom koji se ne može mjeriti s niti jednim drugim. Iako je riječ o izrazito odgovornom poslu u kojem brinete o sigurnosti velikog broja ljudi, za mene je letenje najveća sloboda i radost, svojevrsna igra u kojoj uživam poput djeteta”, izjavio je Zoran Viljac, pilot Croatia Airlinesa i opisao zašto baš preferira noćne letove.

Foto: Xiaomi

Foto: Xiaomi

Letjeti noću je zahtjevnije, no zato možda i ljepše. Noć donosi prizore koje jednostavno pamtite. Primjerice, pad meteorita koji sam doživio tijekom leta i koji se razlio u mnoštvo boja dok se gasio. Takve slike vam se urežu u sjećanje. Noć donosi i smireniju, ugodniju atmosferu.”

Slično razmišlja i Iva Viljevac Toš, nagrađivana dizajnerica nakita, koja proces izrade nakita noću opisuje kao kreativni kaos tijekom kojeg osluškuje sebe.

Foto: Xiaomi

Foto: Xiaomi

Skiciram, uzmem materijal, nižem, rasipam, sastavljam iznova. Ako tu noć ne uspijem dobiti ono što želim, sutra navečer krećem ispočetka. Noću sam najviše kreativna jer znam da je dan gotov, da me nitko neće zvati i ometati. Dok svi spavaju, ja stvaram nakit koji će kasnije usrećiti žene i dodatno naglasiti njihovu ljepotu“, ističe nagrađivana hrvatska dizajnerica.

Potrebu za kreativnim izražavanjem, ali kroz pripremu hrane za druge i stvaranje jedinstvenog gastro iskustva, ima i Nikolina Antić koja je prije osam mjeseci sa svojim partnerom preuzela zagrebački restoran SquareOne Experience Bar & Restaurant i napravila zaokret u ponudi hrane, ali i novom večernjem programu restorana:.

Foto: Xiaomi

Foto: Xiaomi

Hrana nas spaja na niz različitih razina, a iz iskustva znam da se gosti vraćaju tamo gdje se dobro osjećaju. Zbog toga nam je osim same kvalitete hrane – svježih i sezonskih namirnica lokalnih dobavljača, izrazito važan i dobar ambijent, topla i prijateljska atmosfera i ponosna sam na to što je SquareOne postao upravo takvo mjesto.“

Ljubav prema hrani, konkretno izradi kruha u njegovu izvornom obliku, bez ikakvih umjetnih dodataka, već je petu godinu glavni pokretač ekipe iz Bread Cluba, sourdough pekarnice koja je zahvaljujući beskompromisnoj predanosti kvaliteti u vrlo kratkom roku postigla kultni status. Izrazito naporan posao pekara najzahtjevniji je u kasnim noćnim satima kad se svježi kruh i prateći pekarski asortiman pripremaju kako bi s prvim jutarnjim satima spremno dočekali prve kupce.

Foto: Xiaomi

Foto: Xiaomi

Mi radimo kruh onako kako se radio oduvijek. Industrijalizacijom i prioritiziranjem nekih drugih stvari u proizvodnom procesu, opadala je s vremenom nutritivna vrijednost i kvaliteta kruha, no srećom živimo u vremenu kad se kultura i znanje o kruhu ipak mijenjaju. Izrada našeg kruha stoga predstavlja povratak tradiciji – kruh radimo od prirodnog kvasca i tradicionalnim metodama, ali s daleko više znanja i boljim uvjetima koje pruža moderna tehnologija”, pojašnjava Darko Kušić, suosnivač Bread Cluba.

Projekt „Heroji noći“ inspiriran je ljepotom noći kao podlogom za stvaranje i rad, a javnosti je predstavljen u sklopu lansiranja Xiaomi 14 T serije, najnovije vodeće linije pametnih telefona koja dolazi osnažena AI tehnologijom i naprednim mogućnostima za iznimnu kvalitetu noćnog snimanja.

Xiaomi 14T i Xiaomi 14T Pro fotografiraju noćne prizore koji oduzimaju dah i živopisne pejzaže s izvanrednom jasnoćom zahvaljujući naprednom Sonyjevom IMX906 senzoru fotografije i svestranom sustav trostruke kamere koji sadrži tri leće s četiri žarišne duljine u rasponu od 15 mm do 100 mm. Glavna kamera od 50 MP, s velikim otvorom i najnovijom optičkom lećom Leica Summilux, pruža živopisne boje i iznimne detalje čak i pri slabom osvjetljenju. Ultraširoka kamera od 12 MP sa žarišnom duljinom ekvivalentnom 15 mm također osigurava oštre i detaljne snimke pejzaža.

Osim impresivnih fotografskih mogućnosti, Xiaomi 14T serija ističe se i u videografiji, što olakšava snimanje videozapisa kinematografske kvalitete. Filmski način rada postavlja zadani omjer slike 2.39:1 i podržava prebacivanje Cinematic Blura i Rack Focusa za kinematografski osjećaj, dok Director način rada uvodi profesionalno kinematografsko sučelje s naprednim kontrolama parametara. 15 U isto vrijeme, MasterCinema snima HDR videozapise u 10-bitnom Rec. 2020 formatu i nudi do 4K snimanje pri 30fps, hvatajući više detalja u svjetlu i sjeni te dajući korisnicima dinamički raspon koji je vrlo sličan ljudskom vidu.

U razdoblju do 31. listopada, Xiaomi je za sve kupce pripremio posebnu ponudu u sklopu koje se uz kupnju bilo kojeg uređaja iz nove Xiaomi 14T serije, na poklon dobije Xiaomi robotski usisavač E10.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije