#oboji dan pravom vježbom

Pitali smo vas kako bi kombinirali bojanje zidova i tjelovježbu, neki odgovori su bili urnebesni.

Foto: Shutterstock
1/2
23.05.2024.
u 18:05

U nagradnom natječaju smo vas pitali koje omiljene tjelovježbe bi iskombinirali s bojanjem zidova svog doma, i tako odradili dvije stvari odjednom!

Hrvati su poznati po svojoj snalažljivosti i kreativnosti, a to se najbolje vidi kad je potrebno kombinirati različite aktivnosti. Bilo da se radi o “multitaskanju” dok kuhamo i istovremeno pomažemo djeci s domaćom zadaćom, ili o organiziranju obiteljskih okupljanja uz radove u vrtu, uvijek smo spremni pronaći način kako da u jednim potezu postignemo više.

S istim duhom pristupili smo i ovom kreativnom natječaju i pitali vas koje omiljene tjelovježbe bi iskombinirali s bojanjem zidova svog doma te tako odradili dvije stvari odjednom! Sudionici su se odazvali s fantastičnim idejama koje spajaju tjelesnu aktivnost s bojanjem zidova na načine koje nismo mogli ni zamisliti. Od energičnih kardio rutina koje istovremeno pune prostor pozitivnom energijom, do meditativnih vježbi joge koje stvaraju mirnu oazu u vašem domu, prijedlozi su bili sve samo ne obični.

Pa krenimo redom i pogledajmo kako ste iskombinirali fizičku aktivnost s uređivanjem doma u ovom genijalnom natječaju! 

Kardio uz bojanje

Mnogi sudionici su prepoznali prednosti kombiniranja energičnih kardio vježbi s bojanjem zidova. Zašto ne, kada ova kombinacija omogućuje visoku razinu tjelesne aktivnosti i potrošnju kalorija dok se istovremeno postiže vidljiv napredak u uređenju doma. Evo nekoliko primjera naših prijedloga:

1. Ples i bojanje: Predložili ste uključivanje raznih plesnih koraka dok koristite valjak za bojanje. Od Zumbe koja je poznata po svojim energičnim pokretima i ritmičnim koracima do omiljenih pop pjesama na radiju, što može dodati element zabave i pozitivne energije procesu bojenja.

2. Step aerobik i bojanje: Za sve one odrasle uz Vesnu Mimicu i jutarnji aerobik, ovo je bila idealna kombinacija. Korištenje “lojtri” ili pokućstva dok se boje visoki zidovi zahtjeva puno penjanja i spuštanja. Ova metoda omogućuje intenzivno vježbanje nogu i kardio trening, dok se istovremeno obavlja bojenje viših dijelova zidova i stropova.

3. Skakanje na trampolinu i bojanje: Iako ne najpraktičniji prijedlog, ipak cijenimo kreativnost. Ovaj prijedlog uključuje trampolin postavljen ispred zidova koje treba bojati. Skakanje na trampolinu pruža izvrstan kardio trening i zabavan način za dosezanje viših dijelova zida, ali ipak stavite kacigu prije isprobavanja.

Foto: Shutterstock

Meditativne vježbe i bojanje

Veliki broj prijavljenih je kombinirao meditativne vježbe, poput joge, s bojanjem zidova. Ova kombinacija može pružiti osjećaj smirenosti i koncentracije, stvarajući opuštajuće iskustvo tijekom uređenja doma. Primjeri uključuju:

1. Joga i bojanje: Predložili ste izvođenje joga položaja, poput "ratnika" ili "drva", za vrijeme bojanja zidova. Ove pozicije omogućuju stabilnost i fokus dok se istovremeno osigurava ravnomjerno nanošenje boje, pravi zen osjećaj.

2. Tai Chi i bojanje: Iako tehnički borilačka vještina, polagani i kontrolirani pokreti Tai Chija mogu se uskladiti s pokretima bojenja, stvarajući smirujući i ritmičan proces. Tai Chi je poznat po svojim blagim pokretima koji poboljšavaju ravnotežu i mentalnu jasnoću, stoga je jasno zašto bi to ubacili u rutinu bojanja i smirivanja duše i tijela na kraju napornog radnog tjedna.

3. “Mozak na pašu” i bojanje: Fokusiranje na disanje i svjesnost pokreta tijekom bojenja može stvoriti meditativno iskustvo. Predložili ste usklađivanje disanja s potezima kista kako bi se postigla bolja koncentracija i unutarnji mir, a naši stari bi rekli da ste “pustili mozak na pašu i ofarbali zidove”.

Foto: Shutterstock

Kreativni prijedlozi

Neki od najoriginalnijih prijedloga uključuju kombinacije koje nisu samo funkcionalne, već i zabavne i jedinstvene, a teško ih je kategorizirati:

1. Boks i bojanje: Postavljanje vreće za udaranje pored zida koji se boji. Nakon serije udaraca, uzima se kist i nanosi boja na zid. Ova kombinacija omogućuje pražnjenje stresa i fizičku aktivnost, dok se istovremeno obavlja posao. Neočekivano, ali svakako želimo isprobati.

2. Ples na svili i bojanje: Koristeći svilu za akrobatski ples, možete dosegnuti visoke dijelove zida na elegantan i graciozan način. Ako želite dodati element umjetnosti i akrobatike procesu bojenja, ovo je pravi način za to. Definitivno ne preporučujemo početnicima.

3. Pištolji za vodu i bojanje: Svakako najzabavniji način farbanja zidova, iako mislimo da bi dosta boje završilo sa strane i po nama. Uz dobar “arsenal oružja” i “vojsku ličilaca”, ovo bi mogao biti idealan način za napraviti pravo malo umjetničko djelo na staroj garaži ili gospodarskoj zgradi u dvorištu. 

Reci nam kakav je tvoj stil i reći ćemo ti koja je boja idealna za tvoje zidove

Reci nam kakav je tvoj stil i reći ćemo ti koja je boja idealna za tvoje zidove

1. Kako najčešće provodiš slobodno vrijeme?




2. Koji stil uređenja interijera ti se najviše sviđa?




3. Koja je tvoja omiljena vrsta glazbe?




Drago nam je da smo vas potaknuli na kreativnost i inovativnost u kombiniranju tjelesnih aktivnosti s bojanjem zidova. Analiza odgovora pokazala je raznolike pristupe vježbanju i jedinstvene kreativne prijedloge. Zato kist u ruke, razmišljajte “izvan okvira”, trk po kantu ili dvije Jupola i zabavite se uz bojanje zidova kao nikada do sada.


 

Sadržaj nastao u suradnji s JUB bojama.
 

Ključne riječi
JUB

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije