Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima i ne uništavaju se enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Prijeći na ovakav način prehrane najlakše je ako jedete lokalno, svježe voće i povrće, orašaste plodove koji su vam dostupni, sjemenke poput suncokretovih i bučinih koštica, koristite maslinovo i bučino ulje, jedete puno zelenog lisnatog povrća. Mi vam predlažemo da započnete s ovim famoznim kolačem jer odluka će biti lakša!
Čokoladna čarolija
Za koru:
2 šalice badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa
zaslađivača po potrebi
Priprema:
Prvo sameljite bademe do brašna pa nakon toga dodajte ostale sastojke. Sastojke miksajte u multipraktiku ili sjeckalici. Kada smjesu pritisnete rukama, a ona je ljepljiva i drži se zajedno, onda je savršena. Dobivenu koru raširite rukama po kalupu za kolač koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, tako da vam poslije bude lakše kolač izvaditi na tanjure.
Za džem od šljiva:
1 šalica suhih šljiva
1/2 šalice vode
Priprema:
Sastojke zajedno miksajte u blenderu, te dobiveni džem raširite ravnomjerno po kori.
Za čokoladni preljev za vrh:
2 avokada
1 šalica indijskih oraščića, namočenih na 20 min., a zatim ispranih
3/4 šalice kakaova maslaca, otopljenog
1/4 šalice kakaova praha
1 šalica datulja
1/4 šalice vode
malo vanilije
Priprema:
Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke čokoladne kreme. Premažite ravnomjerno preko džema od šljiva. Spremite gotov kolač u hladnjak i poslužite ga ohlađenog.