PROMO

Popusti na preventivne preglede u Poliklinici Eljuga

poliklinika eljuga (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
PR
Autor
PR članak
09.09.2013.
u 08:30

Socijalno smo osjetljivi, pratimo situaciju na tržištu i duboko smo svjesni ekonomskih problema te smo odlučili omogućiti ženama popuste na ginekološke preglede i preglede dojki

Prevencija je temelj zdravlja. Svjesni su toga i u Poliklinici Eljuga u kojoj su na pragu svoje 20-e godine rada odlučili pacijentice počastiti posebnim popustima. Naime, Poliklinika Eljuga daruje bonus od 100 kuna pacijenticama za sve preglede u ginekološkoj ordinaciji dr. Nataše Mihelčić Labure, i to do kraja godine. Isto tako, bonus od 100 kuna daruje pacijenticama i u ambulanti za bolesti dojke dr. Ilone Sušac i dr. Sunčane Žuteković za pregled i ultrazvuk dojki, također do kraja godine.

Nadalje, od 1. rujna do kraja godine Poliklinika Eljuga u svim svojim ordinacijama omogućava popust od 50 posto za sve kliničke preglede studenticama, umirovljenicama, ženama na Zavodu za zapošljavanje te državljankama zemalja s područja bivše države (potrebno je donijeti dokaz o statusu: indeks, odrezak o mirovini, potvrdu o prijavi na Zavodu za zapošljavanje ili putovnicu). Popust se odnosi i na kliničke preglede vaskularnog kirurga s color doplerom.

- Socijalno smo osjetljivi, pratimo situaciju na tržištu i duboko smo svjesni ekonomskih problema i sve lošije materijalne situacije građana, pa smo odlučili pomoći onako kako najbolje znamo – dostupnijim pregledima, a osobito za najosjetljivije skupine. Vrlo emotivno doživljavam kada mi dođu žene nakon tri-četiri godine na pregled i kažu da ranije nisu mogle jer nisu imale novca, a u tom razdoblju mogao se stvoriti karcinom – kaže mr. sc. Ljerka Eljuga, dr. med., specijalistica onkologije i radioterapije i ravnateljica Poliklinike.

U Hrvatskoj u godinu dana od raka dojke oboli između 2300 i 2500 žena, a od raka vrata maternice godišnje oboli 400-injak žena. Ovi zabrinjavajući statistički podaci ističu važnost preventivnih pregleda. No, suprotno od uobičajenog mišljenja, i mlade žene trebale bi na redovite preventivne preglede.

- Liječnici razlikuju primarnu i seknudarnu prevenciju. Prva uključuje životne navike, poput prehrane, okoliša, tjelesne težine, pušenja, tjelovježbe i slično te se preporučuje živjeti što zdravije i upražnjavati zdrave životne navike. Sekundarna se prevencija odnosi na redovite liječničke preglede. Iako se općenito smatra da su oni važni u zrelijoj životnoj dobi, opsežne studije pokazale su da je sve češća pojava karcinoma dojki i u skupini žena od 25 do 39 godina. Liječnici to objašnjavaju s više faktora, primjerice odgađanje prve trudnoće, nedojenje, oralni kontraceptivi i slično. Dakako, žene iz rizične skupine, dakle, koje u bliskoj obitelji imaju pojavu karcinoma dojke ili same imaju ili su imale dobrćudne tvorbe u dojci, moraju češće na preglede, i to već od 20-e godine života. No, takvi se pregledi preporučuju i svim ostalim djevojkama već od ranih 20-ih godina života kako bi stekle naviku redovitih pregleda – objašnjava doktorica Ljerka Eljuga.

Već tradicionalno u mjesecu listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, Poliklinika Eljuga daruje pacijenticama i 50 posto popusta na mamografski pregled.

Inače, Poliklinika za ginekologiju i bolesti dojke Eljuga skrbi o ženskom zdravlju, objedinjujući stručno znanje i iskustvo te najsuvremeniju opremu i omogućuje ženama da bez dugog čekanja, u ugodnom ambijentu, brzo i kvalitetno obave cjelovit ginekološki i pregled dojki te praćenje trudnoće. Od osnutka, Poliklinika Eljuga je proširivala djelatnost te sada provodi i male ginekološke zahvate, kirurške i rekonstrukcijske zahvate na dojci te zahvate iz područja estetske i vaskularne kirurgije. Poliklinika posjeduje i zahtjevni ISO 9001:2008 certifikat kvalitete, a njezini djelatnici redovito aktivno sudjeluju na domaćim i međunarodnim kongresima i poslijediplomskim tečajevima. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?