Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Požuri, prijavi se i osvoji 5.000 eura!

Barcaffè Espresso Barista Cup
02.07.2024.
u 10:07

Barcaffè Espresso Barista Cup 2024: Natjecanje koje ne smiješ propustiti!

Barcaffè je otvorio prijave za najveće regionalno natjecanje Barcaffè Espresso Barista Cup 2024. Ove godine natjecanje će se održati 27. rujna u Ljubljani u Kolinskoj 1., poznatom edukacijskom centru za bariste i ljubitelje vrhunskog espressa, a sudionici će se natjecati u kategorijama Espresso, Latte Art i Signature Drink. Ovo je idealna prilika za sve mlade, strastvene i kreativne bariste da pokažu svoje znanje i vještine, a uz to osvoje i fantastične nagrade!

Osvoji titulu najboljeg bariste regije

Ovo prestižno natjecanje natjecateljima pruža priliku za razmjenu iskustva, a osim titule najboljeg bariste regije, pobjednik osvaja bogatu novčanu nagradu od 5.000 eura, Barcaffè espresso barista edukaciju te trening prženja specialty kave s Nikom Orošijem. Prijave za ovogodišnji Barista Cup traju do 15. srpnja, a pravila sudjelovanja i uvjeti su dostupni na službenoj stranici Barcaffe Barista Cup-a.

Rekordan broj zemalja - sada i baristi iz Bosne i Hercegovine!

Jedinstvena prilika za druženje i učenje od najvećih stručnjaka u pripremi kave te brojne nagrade, zasigurno će mnogima biti veliki poticaj za prijavu na natjecanje, a očekuje se rekordan broj prijava! Ove godine će na natjecanju, osim barista iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, po prvi puta sudjelovati baristi iz Bosne i Hercegovine. Ovo je važan korak u širenju ovog regionalnog natjecanja i otvaranju vrata novim talentima iz regije. Finalno natjecanje odvijat će se kroz tri uzbudljiva kruga, a 12 najboljih finalista imat će priliku pokazati svoje umijeće i strast u pripremi i prezentaciji kave pred stručnim žirijem i publikom.

Najbolji regionalni stručnjaci iz svijeta kave

Ovogodišnji žiri čini sedam međunarodno priznatih stručnjaka iz svijeta kave, uključujući četiri Barcaffè barista. Matija Matijaško nositelj je crnog lončića u L.A.G.S.-u, SCA diplome, pobjednik natjecanja Ljubljana Barista Battle 2017. i sudionik kolumbijskog showa Barista & Farmer. Aleš Gorenc je državni prvak Slovenije 2022., nositelj SCA diplome, L.A.G.S. sudac te nositelj zlatnog lončića, što ga svrstava u 13 najboljih na svijetu u Latte Art Grading obrazovanju. Toni Matas je certificirani L.A.G.S. sudac, nositelj crnog lončića i SCA diplome, a slovenska baristica Renata Kočevar cijenjena L.A.G.S. sutkinja i nositeljica crnog lončića.

Također, tu su i Filip Lipnik, poznati hrvatski barmen i vlasnik akademije za barmene 'Art of Bar Academy', te Peter Ševič, specijalist za kontrolu kvalitete kave i organizator Ljubljana Coffee Festivala. Glavni sudac je Nik Oroši, dobitnik mnogih nagrada te vrhunski poznavatelj kave koji je zaslužan za dolazak 'specialty' kave u Hrvatsku 2005. godine.

Ovo nije jedino natjecanje u organizaciji Barcaffè Espressa – prije mjesec dana u Sloveniji je održan L.A.G.S. 2024 (Latte Art Granding System) koji je okupio brojne stručnjake umjetnosti oslikavanja kave. Barcaffè Espresso Barista Cup 2024. u Ljubljani bit će kruna regionalnog natjecanja, okupljajući najbolje stručnjake i ljubitelje kave.

Prijavite se, dođite podržati sudionike i doživite vrhunsku atmosferu, uzbuđenje i kreativnost u svijetu espressa!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije