Koštice stavljene u silikonski kalup prije izlijevanja tijesta po dovršetku izgledaju poput krune na kolaču finog, podatnog okusa: – Uz jela od buče nama najbolje odgovaraju crna vina. Biramo domaće, zagorsko, najčešće Petračevu Karizmu. Ponekad iz vinarije u Oroslavju uzmemo i muškat žuti – kažu Dragana i njezin partner Mladen Cesarec koji se prije deset godina počeo baviti uzgojem buča i s vremenom svoju ljubav prema ovom poslu prenio na Draganu koja je danas prava majstorica u pripremanju različitih delicija od buče.
Kuglof s bučinim uljem
Sastojci:
4 jaja
10 dkg brašna
10 dkg šećera u prahu
10 dkg kristal šećera
125 ml toplo prešanog bučinog ulja
125 ml vode
25 dkg glatkog brašna
1 vanilin šećer
½ praška za pecivo
Priprema:
Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite bučinim košticama. Stavite na kratko u hladnjak. Izmutite jaja i šećer pa dodajte ulje i vodu, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup. Pecite 40-45 minuta na 170 stupnjeva.