sezonski kolači

Predivan kuglof s bučinim uljem najfinija je slastica koju smo ove jeseni probali, a priprema se u trenu!

Sandra Šimunović/Pixsell
29.10.2022.
u 07:00

Dragana Babić obožava pripremati jela od buče, a jedno od omiljenih joj je ovaj prefini kuglof koji zahvaljujući bučinom ulju tijekom pripreme poprimi lijepu zelenu boju.

Koštice stavljene u silikonski kalup prije izlijevanja tijesta po dovršetku izgledaju poput krune na kolaču finog, podatnog okusa: – Uz jela od buče nama najbolje odgovaraju crna vina. Biramo domaće, zagorsko, najčešće Petračevu Karizmu. Ponekad iz vinarije u Oroslavju uzmemo i muškat žuti – kažu Dragana i njezin partner Mladen Cesarec koji se prije deset godina počeo baviti uzgojem buča i s vremenom svoju ljubav prema ovom poslu prenio na Draganu koja je danas prava majstorica u pripremanju različitih delicija od buče.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Kuglof s bučinim uljem

Sastojci: 

4 jaja

10 dkg brašna

10 dkg šećera u prahu

10 dkg kristal šećera

125 ml toplo prešanog bučinog ulja

125 ml vode

25 dkg glatkog brašna

1 vanilin šećer

½ praška za pecivo

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite bučinim košticama. Stavite na kratko u hladnjak. Izmutite jaja i šećer pa dodajte ulje i vodu, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup. Pecite 40-45 minuta na 170 stupnjeva.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije